3. Yılını Kutlayan InvestAZ: “Gerçekleştiremediğimiz hedefimiz yok!”

09.05.2016 12:00

InvestAZ'den 3. Yıl Kutlaması

2013 yılında Türkiye’de faaliyete geçen InvestAZ Yatırım Menkul Değerler A.Ş., geçtiğimiz günlerde 3. yaşını kutladı. Şirketin İstanbul ofisinde gerçekleşen kutlamaya, InvestAZ ekibinin yanı sıra müşterileri de katıldı.

InvestAZ Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Elshan (Elşen) Guliyev kutlama konuşmasında: “Son 3 yılda şirketimiz çok büyük işlere imza attı. Hedefimiz, tüm insanlara yatırım yapmalarını, yatırımla tanışmalarını sağlamak ve bunu sade ve cesaret verici bir dille anlatmaktı. Müşterilerimize sunduğumuz hizmetler ile şirketimizin kendine hedef koyup yapamadığı hiçbir şey bırakmadık. Bu konuda performansımızı başka şirketlerle kıyaslarsak hakikaten devrimsel nitelikle olduğunu görüyoruz.” dedi.

Sektöre Otomatik Para Transferini Getirdik

2015 yılında yatırım hesaplarına otomatik para transferi yeniliğini getiren ilk ve tek aracı kurum olduklarını belirten Guliyev: “Yatırım kuruluşu olarak teknolojik gelişimimiz için büyük yatırımlar yaptık. Bizim en büyük başarımız, yatırımcılarımızın tek hesaptan yatırım yapabilmelerini sağlamaktı. Son veriler gösteriyor ki müşterilerimizin yaklaşık yüzde 85'inin para transferleri insan eli değmeden, otomatik gerçekleşiyor. Bu bizim için, yatırımcılar için ve sektör için çok önemli bir adım oldu. Bundan sonraki yıllarda InvestAZ çok daha teknolojik bir yatırım kuruluşu olmaya devam edecek.” diyerek aracı kurum sektörüne kazandırdıkları yeniliklerin altını çizdi.

Türkiye’nin 100. Yılında 7 Milyon Yatırımcı Kazandıracağız

Şirketin gelecek hedeflerinden bahseden Guliyev: “2023, Türkiye’nin 100. yılını kutlayacağı önemli bir tarih. Biz de 2023’te 7 milyon yatırımcıya ulaşmak hayaliyle yola çıktık. İnanıyoruz ki Türkiye, 2023 yılında çok güçlü, gelişmiş ekonomisiyle yatırımcılık konusunda bilgili ve finansal okur yazarlığa sahip yatırımcılara sahip olacak. Biz bu süreçte büyüyoruz, çalışan sayımız bu yıl 0 - @ fazlalaştı. 2016’nın ilk aylarından itibaren halka arz ve kurumsal finansman konusunda çok önemli yollar katediyoruz. InvestAZ olarak çok daha büyük işler yapacağız ve önümüzdeki yıla çok daha fazla müşteriyle gireceğiz. Yakın bir tarihte bizim ne kadar daha büyüyeceğimizi hepiniz birlikte izleyeceksiniz” dedi.