X

TRON Coin (TRX) Nedir?

Sanal para piyasasının tanınması ile birlikte birçok yatırımcı katıldı. Bu sektörün tanınmasında şüphesiz Bitcoin’in büyük bir payı var. Geçtiğimiz sene Bitcoin ile alakalı binlerce haber ve yazı paylaşıldı. Bugün sizler için Tron isimli kripto para birimini inceleyeceğiz.

Tron Coin yaklaşık 4 ay önce piyasaya girmiştir ve kısaltması TRX’dir. Total token miktarı 100 milyar olarak tasarlanmıştır. Dolaşımda bulunan miktar ise 65 milyar TRX’dir. 2017’nin sonlarına doğru ani bir yükseliş yaşayan Tron, 0,067 dolar değeriyle rekor kırdı. Pek çok borsada işlem görmesi sebebiyle, yatırımcılar tarafından ilgi görmektedir.

Tron, blok zincir altyapısına dayalı bir eğlence sitesidir. Sistem altyapısında bulunan protokol, kullanıcılarının istedikleri veriyi özgür ve herhangi bir merkeze bağlı olmayacak şekilde paylaşıp saklayabileceği, içindekilerinin paylaşımına ve üyeliğine karar verdiği, sanal varlıklar tasarlayabileceği ve piyasaya sokabileceği biçimde dizayn edilmiştir. Yaklaşık 10 milyonun üstünde üyeye sahip Peiwo uygulamasının, Tron altyapısına geçen ilk uygulama olduğu belirtilmektedir.

Tron Vakfı

Tron grubu, merkezinin Singapur’da olduğu Tron Vakfı’nı kurmuştur. Kazanç beklentisi olmayan bu vakfın Tron teknolojisinin adaletli, şeffaf ve açıklık ilkeleri ile çalışmasını ve Tron’u tasarlayan gruba yardım etmesi amacı ile kurulduğu söylenmektedir. Tron Vakfı ayrıca Singapur yasaları ile uyum içerisinde ve Tron grubundan komple ayrı bir şekilde faaliyet göstermektedir.

Tron Çalışma Sistemi

Herhangi bir merkeze bağlı olmayan içerik protokolü Tron’un, 4 çalışma prensibini inceleyelim.

Veri özgürlüğü: Aklınıza gelebilecek her türlü veriyi özgürce ve hiçbir kontrol mekanizması olmadan platformlara yükleyebilir, depolayabilir ve dağıtabilir.
İçerik sağlama: İçerikler karşılığında sanal varlıklar kazanılır ve platform kendini bu şekilde ayakta tutabilir.
Kişisel ICO: Platformu kullanan kullanıcılar, ICO düzenleyebilir ve tasarımını yaptıkları sanal varlıkların dağıtımlarını yapabilir. Platformun diğer kullanıcıları ise bu sanal varlıkları alabilir ve ICO ile beraber gelen avantajlardan yararlanabilir.
Altyapı: Dağıtımlı sanal varlıklar ile alış ve satış imkânı sunmaktadır.

1 Tron Kaç Dolar?

16.01.2018 tarihi itibari ile Tron Coin 0,083 dolardan işlem görmektedir. İşlem hacmi 1 milyar doların üzerindedir ve piyasa değeri ise 5,5 milyar dolardır.

Related Post