X

Yarın Zengin Olur muyum?

Öncelikle söylemek gerekir ki, hepimiz zengin olmak istiyoruz. Kısa yoldan, hızlı para kazanmak kadar keyifli bir şey yok! Fakat bunun bir de tersi var ki; tüm yatırımınızı da kaybedebilirsiniz.

İnternetten gelen telefonlarda size ne kadar kolay para kazanacağınız anlatılır. İyi de bu kadar kolaysa neden sizi arayanlar önce kendileri kazanmıyor?

Tabii ki hep negatif konuşmayalım, yatırım ile yüksek oranlarda kazanç sağlamak mümkün. Nasıl mı?

Öncelikle risk algınızı belirlemeniz gerek. Risk iştahınız ne kadar yüksek ise getiriniz veya kaybınız da o kadar yüksek olacaktır. Yüksek kaldıraçlı ürünlerde tabii ki bu oran artar.

Ben risk severim fakat bütün paramı da kaybedecek lüksüm yok derseniz, size Vadeli piyasalarda işlem yapmanızı önerebiliriz. Vadeli piyasalarda belli oranda bir kaldıraç mevzu bahistir. Kaldıraç sayesinde getirinizi yükseltmeniz mümkündür ve bunun yanında Borsa İstanbul veya Yurt Dışı borsalarda organize olarak işlem gördüğünden sürekli kontrol altındadır ve regülator tarafından manipülasyon maksimumda engellenir. Stop Out kavramı yoktur, böylelikle yatırdığınız teminat eksiye düştüğünde ya teminatınızı tamamlamanız veya belli bir miktar sözleşme pozisyonu kapatmanız gerekir. Bu yolla tüm paranızı kaybetmeniz engellenmeye çalışılır. Vadeli piyasalarda, endeks, döviz, emtia ve hatta hisse senetlerinde, elektrik ve pamukta dahi işlem yapmanız mümkündür.

Ben daha uzun vadelerde beklemeye razıyım, daha sağlam hareket etmeliyim diyorsanız, o zaman en uygunu Hisse Senetleri olacaktır. Halka açıklık oranı yüksek, sermayesi yüksek, senelik temettü dağıtan şirketlere yatırım yaptığınız sürece, süreç belli olmasa da beklediğinizde mutlaka getiri sağlarsınız. Aslında amaç geleceğimizi garanti altına almak, çocuklarımıza destek sağlayacak bir birikim sağlamak olmalı.

Dolayısıyla, yarın zengin olur muyum? Hayır
Uzun vadede zengin olur muyum? Evet

Related Post