X

RaiBlocks Coin (XRB) Nedir?

RaiBlocks coin ölçeklenebilir, yüksek bir verime ve üstün başarılara imza atmayı amaçlayan dijital bir para birimidir. Geliştirilmiş blok zincir altyapısı ve düşük bir enerjiye sahip ayak izi ve anlık işleme sahip, son derece güvenilir bir ağ tarafınca desteklenir. Bütün bu özellikleri, blok zincir teknolojisi ile yapmaktadır. Tabiri caizse ‘’blok-kafes’’ yapısı denen bu sistem de bütün RaiBlocks hesaplarının kendilerine ait özel blok zincirleri bulunmaktadır. Proof of Stake algoritmasına sahip oy sistemiyle, ağın genelindeki düşünce birliğinin bir bütün olarak elde edilmesine olanak sağlamaktadır.

RaiBlocks platformu ortalama 1,7 gigabayt büyüklüğünde bir defter kullanır. Platform kullanıcıları hiçbir işlem ücreti ödemeden dilediği işlemi yapabilir ve yapılan bu işlemlerin tamamı anında gerçekleşmektedir. Ayrıca yapılan tüm işlemlerde muazzam derece de ölçeklendirilebilir. Böylelikle eşler arasında yapılan işlemler ve para transferleri çok süratli bir biçimde gerçekleşmektedir.

RaiBlocks, Proof of Stake algoritmasını kullandığından dolayı, pek çok blok zincir ve sanal para ağının madencilik işlemine gerek duymamaktadır. RaiBlocks’ta komple önceden madencilik işlemi yapıldığından dolayı, yeniden madencilik işlemine gerek duymaz ve bütün para, değişim için dağıtılmaktadır.

RaiBlocks Nasıl Çalışır?

RaiBlocks ağındaki her hesaba, ayrı bir blok zincir verilmektedir. Yani her hesap ‘’blok-kafes’’ yapısına sahiptir. Bu sebeple bütün hesaplar kendi bakiyeleri ve etkinlik geçmişleri şeklinde bir olay zincir yapısına sahip. RaiBlocks’ta sadece bir hesap sahibi kendi blok zincirini değiştirebilmektedir.

Ücretsiz işlemler

RaiBlocks platformu, küçük bir protokole sahip olduğu için işlem ücreti talep etmemektedir. RaiBlocks üstünden yapılan her işlem, sadece UDP paketinden sağlanmaktadır. Bunlara ilave olarak, bütün hesaplar ayrı ayrı incelenmektedir. Bu da normal olarak blok boyutu ile alakalı problemleri ortadan kaldırmaktadır.

Tabi bunların hepsi gecikme olmayacağı anlamına gelmemektedir. Birtakım blok zincir ağlarında tıkanmış olduğunu gösteren işlem spamlarının artmasını engellemek amacı ile devam etmekte olan işlemler geciktirilebilir. Ayrıca hem Proof of Stake algoritması hem de madencilik ihtiyacının olmamasından dolayı işlemler ücretsiz bir şekilde yapılmaktadır. Bitcoin gibi birçok kripto para biriminin blok zincir teknolojisinde; işlem ücretleri, madencilik yapan kişilerin ağ node’lerini çalıştırırken kullanmış oldukları enerji ücretlerini telafi etmeye yardımcı olmaktadır. Fakat RaiBlocks’da buna gerek yoktur.

Related Post