X

2021 Yılında Halka Arzı Beklenen Şirketler

HALKA ARZ NEDİR?

2021 Yılında Halka Arz Edilmesi Beklenen Şirketler

2020 yılında rekorlar kıran Borsa İstanbul’da yerli yatırımcı sayısı 2 milyona yaklaşırken yoğun hisse senetleri alımlarıyla beraber yeni yıla halka arzlar damga vuracak gibi gözüküyor. Yerli ve yabancı yatırımcılar, Ocak ayında başlayıp ve yıl boyunca sürmesi beklenen yeni halka arz olacak şirketlere gözünü dikmiş durumda. 2020 yılında halka arz olan şirketlere gelen yoğun talep sonrası enerjiden hizmete, gıdadan e-ticaret sitesine kadar birçok sektörde faaliyet gösteren şirketler, halka arz için sıraya girdiler. Araştırmalara göre birçok şirketin halka arz için Borsa İstanbul yönetimi ile görüşmelere başladığı ve SPK başvurusu için hazırlıklar yaptığı söyleniyor. Bu haberler sonrası yatırımcıların merakla beklediği halka arz olacak şirketler hangileri? Bu yıl hangi şirketlerin halka arz olması bekleniyor? 2021 yılında Borsa İstanbul’da halk arz edilecek veya edilmesi beklenen şirketleri sizler için araştırdık.

2022 Yılında Halka Arz Edilmesi Beklenen Şirketler

2021 Yatırım Tavsiyeleri İnceleyin

2021 Dolar Tahminlerini İnceleyin

2021 Dolar Yükselirse Altın Düşer mi?

2021 YILINDA HALKA ARZ OLMASI BEKLENEN ŞİRKETLER

Işık Plastik:
2021 yılının ilk halka arz olacak şirketi SPK’dan onay alan Işık Plastik oldu.
21 – 22 Ocak tarihlerinde halka arz olacak olan Işık Plastiğin, sermayesi 51 Milyon 802 bin olan şirketin payları 16.10TL fiyatından eşit yöntem ile arz olacak.

Selva Gıda
İttifak Holding iştiraki Selva Gıda, halka arz olmak için gün sayıyor. Şirket, halka arz olması için esas sözleşme değişikliği SPK izninin alındığını duyuruldu.

Biotrend Enerji
Şirket, Doğan Yatırım Holding’in iştirakleri arasında yer almakta. Holdingin bünyesinde, Kelebek ve Doğtaş gibi mobilya, inşaat ve enerji gibi önemli sektörlerde faaliyet gösteren şirketler de bulunmakta. Biotrend, Kosova’nın çöp ihalesiyle birlikte ve geri dönüşüm olanaklarıyla çöp gazı üretme projesini hayata geçirmişti.

İncehesap.com
2008 yılında kurulan ve bilişim sektöründe uzun yıllardır hizmet veren e-ticaret sitesi incehesap.com, 2021 yılında halka arza hazırlanıyor. Bunun yanı sıra yabancı yatırımcılarla da görüştüklerini dile getiren incehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, uygun koşullar sağlanırsa şirketin yüzde 100’ünü de satabileceklerini ifade ediyor.

Çan Kömürü
Odaş Elektrik Üretim iştiraki, Çan Kömür ve İnşaat’ın halka arz edilmesiyle ilgili temmuz ayında KAP’a yollandığı duyuruda, çalışmalar için Vakıf Yatırım’ın yetkilendirildiğini açıkladı

YCL Holding
YCL Holding Genel Müdürü Burak Öğün, şirket olarak birçok alanda yatırımlarını hızlandırdıklarını ve halka arz için gerekli çalışmaları başlattıklarını bildirdi. Öğün, yaptığı yazılı açıklamada, YCL Petrol ve Madencilik olarak antimuan dahil birçok farklı stratejik madene yatırım yapacaklarını belirtti.

N11
Online alışveriş sitesi olan n11 halk arz olmaya hazırlanıyor. Doğuş Grubu ve Güney Kore’li SK Holdings, e-ticaret platformu n11.com’un olası halka arzı ve diğer seçenekleri değerlendirmek için Citigroup ve Bank of America ile anlaştı. Halka arz gerçekleşirse, Türkiye’de ilk kez bir e-ticaret platformu borsaya açılmış olacak.

İhlas Haber Ajansı 
İhlas Holding bünyesinde olan İhlas Haber Ajansı’nın halka arz için gerekli çalışmaları tamamlayan İhlas Yayın Holding, başvurunun yapıldığını açıkladı. Bu yıl halka arz edilmesi beklenen şirketler sıralamasında önemli yer tutuyor.

Zorlu Yenilenebilir Enerji
Birçok şirketi halka arz olan Zorlu Grubu; rüzgâr, hidroelektrik ve jeotermal yatırımlarının Zorlu Yenilenebilir Enerji olarak, tek bir şirket altında birleştirileceğini açıkladı. Kuruluşuyla ilgili gerekli onayların alındığı Zorlu Yenilenebilir Enerji’nin, halka arzının 2021’in ilk yarısında tamamlanması öngörülüyor.

Şeker GYO
Şekerbank, iştiraki Şeker GYO’nun 31 Aralık 2020 tarihli finansal tabloları ile halka arz başvurusunun SPK tarafından uygun bulunduğunu duyurdu. Bu onayın ardından şirketin yıl içerisinde halka arz olması bekleniyor.

Borsa İstanbul
Birçok büyük şirketin halka arzının ardından Borsa İstanbul’un 2021 yılında halka arz olması bekleniyor.

İzdemir Enerji
Yaklaşık bir yıl önce halka arz açıklamasını KAP’a bildirmiş ve konuyla ilgili çalışma yapıldığını açıklamıştı. İzmir Demir Çelik , bağlı ortaklığı İzdemir Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin halka arzı için çalışmaları hızlandırdığını ve aracı kurumlar ile görüşmeler yaptığını açıkladı. Şirketin halka arzı ertelemesi için sebepler arasında İzmir depremi ve pandemi gösterildi.

Aydem Yenilenebilir Enerji
Toplam halka arz büyüklüğü rekor seviyede olması beklenen Aydem Enerji’nin iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji, ağustos ayı ortasında halka arz için SPK’ya başvurdu. Şirket; Karadeniz, Marmara, Akdeniz ve Ege bölgelerinde toplamda 25 yenilenebilir enerji santrali işletmekte.

Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Bera Holding A.Ş grup şirketlerinden Konya Kağıt San. ve Tic. A.Ş, esas sözleşmesinin tadili için SPK’ya müracaat etti. Sektörün önemli oyuncularından olan şirketin halka arzında ciddi ölçüde katılım bekleniyor.

Başkent Doğalgaz
Torunlar GYO, mart ayında grup şirketi Başkent Doğalgaz’da halka arz planlarının sürdüğünü, sürecin başlaması için piyasaların normalleşmesinin beklendiğini açıkladı.

Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş.
Söktaş Tekstil’in yüzde 86 iştiraki olan Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş’nin halka arz çalışmalarının başlatılması yönünde karar aldığını duyurdu.

Limak Yatırım 
Ülkenin en büyük holdinglerinden birisi olan sayısız projede yer alan Limak Holding’e bağlı Limak Yatırım halka arz haberleri gelmeye başladı. Şirket yetkili başta enerji olmak üzere diğer sektördeki şirketlerini sırayla halka arz etmeyi planladıklarını belirttiler. Limak Yatırım’ın bu yıl içinde olmasa da en geç gelecek yıl halka arz olması öngörülüyor.


UYARI NOTU: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Related Post