X

BİTCOİN’İN DURDURULAMAZ YÜKSELİŞİ

Son zamanlarda rekorlar kırarak yükselen kripto para Bitcoin gündemden düşmüyor. Dünyanın en değerli şirketleri arasında bulunan Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın twitter hesabının biyografi kısmına bitcoin yazması bitcoinin gündemini daha da alevlendirdi. Tarihin ilk kripto parası olarak bilinen Bitcoin’in bu hızlı yükselişinin ardından herkesin aklında “Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin’e nasıl yatırım yapılır? Bitcoin nedir?” gibi sorular oluşmaya başladı. İşte bitcoin hakkında bilmeniz gerekenler…

2021 Yatırım Tavsiyeleri İnceleyin

2021 Dolar Tahminlerini İnceleyin

2021 Dolar Yükselirse Altın Düşer mi?

Bitcoin Nedir?
İlk olarak Satoshi Nakamoto adında bir insanın ortaya çıkardığı bitcoin, 2008 yılından günümüze kadar gelen ve gün geçtikçe yükselen kripto paralar arasındaki ilk para birimidir. Bitcoin, hiçbir kurum yada kuruluşa ait değildir. Aynı zamanda her ülkenin para birimi ile isteyen herkes tarafından alınıp satılabilir. Bitcoin, sembolü ฿, kısaltması BTC olan dijital para birimidir.

Bitcoin Nasıl Üretilir?
Bitcoin üreticiliğine madencilik (mining) denir. İlk olarak bilgisayarların işlemcileri ile yapılmaya başlanan bitcoin gün geçtikçe çıkartılması ve üretilmesi zorlaşıyor. Bu zorluklar artıkça gerekli donanım ihtiyaçları artmış oluyor. Böylece bitcoin madencileri farklı yollar aramakta ve denemekte. İnternet üzerinde belirli bir ücret karşılığında işletilen donanımlar bulunabiliyor.

Bitcoin Hesabı Nasıl Açılır? Bitcoin Nasıl Alınır?
ilk olarak yerli ve yabancı kripto borsalarından birine başvuru yaparak kimlik doğrulama uygulamasından sonra kayıt oluşturmanız gerekmektedir. Kripto borsasında güvenlik çok önemli olduğu için yüz tanıma, telefon numarası, e-mail, kimlik onaylama” gibi güvenlik önemlerinin olduğu borsalarda işlem yapılması tavsiye edilmektedir. Güvenli bir şekilde kaydınız tamamladıktan sonra işlem yapabilmeniz için hesabınızda bulunan cüzdanı kullanarak almak istediğiniz bitcoin miktarını belirleyerek bitcoin alımlarını gerçekleştirmiş olursunuz.

Bitcoin Güvenli midir?
Bitcoin’de güvenlik konusunda birçok protokol yer almakta. Yapacağınız her işlem şifrelenmekte. Bu şifrelenmelerin yanı sıra bitcoin işlemleriniz güçlü bir kayıt hafızasına da sahiptir. Şifrenizi çaldırmanız, işlem yaptığınız bilgisayarınızın hacklenmesi gibi kullanıcı hatalarından kaynaklanan durumların dışında güvenlik sorunu yoktur.

Bitcoin’in Avantajları Nelerdir?
Bitcoin, bir ülkeye bağlı olmadığı için hiçbir ülkenin ekonomisinden etkilenmez. Anonim olan bitcoin, hiçbir kurum veya kimse sizin hesabınızı kapatamaz. Kolayca hesap açılışı vardır. Bankalardaki gibi sayfa dolusu form doldurmazsınız. Hiçbir aracı kuruma ihtiyacınız olmadan para transferi yapabilirsiniz. Ayrıca bu çok hızlı bir şekilde gerçekleşir. Haftanın her günü her saati işlem yapabilirsiniz.

Bitcoin’in Dezavantajları Nelerdir?
Bitcoin’in dezavantajlarından biri yapılan transferlerde gönderici ve alıcının kimlik bilgileri gizli olduğundan dolayı yasa dışı para transferlere imkan sağlamasıdır. Kredi kartınızı kaybettiğinizde bankanızı arayarak bilgilendirebilir ve anında iptal ettirebilirsiniz. Ancak Bitcoinde böyle durum söz konusu değildir. Kaybettiğiniz veya çaldırdığınız bitcoinleri geri alabileceğiniz bir durum yoktur. Ayrıca bir diğer dezavantajı da dalgalı kura sahip olmasıdır. Çok hızlı kazançlar sağlayabileceğiniz gibi çok hızlı kayıplar da yaşamanız mümkündür.

Bitcoin, Kağıt Paranın Yerini Alabilir mi?
Bitcoin’in geleceği birçok insan tarafından tartışma konusu olduğu doğrudur. Bu tartışmaların en çok konuşulan konusu  “ Bitcoin kağıt paranın bir alternatifi” hatta “kağıt paranın yerini alabilir mi?” olmakta. Birçok kişiye göre gelecek zamanda kağıt paranın yerini dijital paralara bırakacağı da konuşulmakta. Bazı insanlar ise bitcoini “balon” olarak tabir etmekte. Ancak zaman ilerledikçe ve yaşanan bu gelişmelerden dolayı oldukça ciddiye alınacak bir durum olduğu da aşikar. Bazı devletlerin bitcoini, ülkelerine yapılan yaptırımları aşabilmek adına kullandıkları dile getirilmekte. Ayrıca son zamanlarda dünyanın önde gelen devletlerin bazılarının kendi dijital paralarını çıkarma konusunda hazırlıklar yapıldığı söyleniyor.

Bitcoin’in Değerini Ne Belirliyor?
Bitcoin’in kendisine ait bir değeri bulunmamaktadır. Bu kripto paranın değerini tamamen insanların belirlediğini söyleyebiliriz. Tamamen arz talep durumu Bitcoin’in değerini belirliyor. Talepler azaldıkça değeri azalıyor, talepler artıkça değeri artıyor. Bu sebepten dolayı hızlı yükselişler ve hızlı inişler yaşayabiliyor. Büyük manipülatörler de bu durumdan faydalanmaya çalışmakta. İnternette sosyal medyada ünlü kişilerin bu konu hakkında konuşmaları da yatırımcıları etkileyebiliyor.

SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın twitter hesabındaki biyografisine eklediği bitcoin simgesini gören yatırımcıların bitcoine olan ilgisi arttı. Uzmanlara göre bu sıçramanın daha öncesinde başlandığı da söylenmekte. Bu yükselişin en önemli etkilerinden birinin de büyük kurumsal firmaların yüklü miktarlarda Bitcoin satın alması ve zaman geçtikçe Bitcoin’e olan taleplerin artması.

Paypal’ın kripto para alım ve satım hizmetlerine başlamasıyla Bitcoin daha fazla insan tarafından tercih edilmeye başlandı. Dünyada 300 milyona yakın kullanıcısı bulunan Paypal’ın Bitcoin’e olan talebin artmasında oldukça etkili olduğu söylenebilir.

Bitcoin İle Nasıl Kazanılır?
Sanal para yatırımına yeni başlayacak yatırımcılar çekinselerde en uygun yöntemi al-sat yapmak olacaktır. Miktarı önemli olmadan bitcoin al-sat işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle risk almak istemeyen yatırımcılar küçük bütçelerle alım-satım yaparak başlayabilir ve bu sayede sanal para yatırımını deneyimlemiş olursunuz.

Related Post