X

2020 YATIRIM TAVSİYELERİ

Tasarruflarımızı yada birikimlerimizi değerlendirmenin çok farklı yolu vardır. Ancak yaptığımız tasarrufları doğru zamanda doğru yatırım aracında yada araçlarında değerlendirmek oldukça önemli. Piyasalar sürekli bir devinim içinde olduğundan koşullar sürekli değişkenlik göstermektedir. Buna bağlı olarak bir dönem bizim için oldukça kazanç sağlayan bir yatırım enstrümanı bir sonraki dönem aynı performansı gösteremeyebilir. Bu durumun önüne geçebilmek için piyasalarda neler oluyor ve neden oluyor, etkileri neler olabilir sorularının cevaplarını sağlıklı verebilmek önemli.

2021 Yatırım Tavsiyeleri İnceleyin

2021 Dolar Tahminlerini İnceleyin

2021 Dolar Yükselirse Altın Düşer mi?

ÜCRETSİZ DEMO YATIRIM HESABI
100.000$ Sanal Bakiye ile Gerçek Piyasa Koşullarında Yatırıma Başlayın

Kendinizi Tanıyın

Birikim yaptınız ve yaptığınız birikimleri yatırıma dönüştürmek istiyorsunuz. Her şeyden önce bir yatırım kararı verirken ne kadar risk alabileceğinizi, ne kadarlık bir süre için ne tutarda bir yatırım hedeflediğnize karar vermelisiniz. Kısa vadeli yatırımlar yüksek riske sahipken getiri olarak da belirsizlikler içermektedir. Uzun vadeli yatırımlarda risk düzeyi düşükken getiri de düşük olabilmektedir.

Yatırım Yaparken En Büyük Hata

Bir çok kişi yatırım yaparken sadece elde edebileceği getiriye odaklanır. Ancak sadece getiriye odaklanıp aldığımız riskleri göz ardı etmek, emek harcayarak biriktirdiğimiz tasarruflarımızın kayba uğramasına neden olabilir. Bir yatırım kararı vermeden önce elde edeceğimiz getirinin yanında aldığımız riski de hesaba katmamız gerekir. Ne kadarlık bir getiri hedefi için ne kadarlık bir risk aldığınızı bilmek farklı finansal enstrümanlar arasında kıyaslama yaparak bizim için minimum risk maksimum getiri sağlayabilecek yatırım araçlarını tercih etmemize yardımcı olacaktır. Yatırım kararı verilirken bir başka hata ise tek bir finansal enstrümana yatırım yapılması. Belki çok klişe bir söz haline geldi, fakat “bütün yumurtaları aynı sepete doldurmamak” tabiri geçerliliğini korumaya devam ediyor. Tek bir finansal araca yatırım yapmak yerine birikimlerimizi farklı yatırım araçlarına dağıtmak risklerimizi minimize edecektir.

2020 En İyi Yatırım Aracı

Hisse senetlerinden tahvil bonoya, vadeli işlemlerden yatırım fonlarına, mevduattan altına ve dövize bir çok yatırım aracının söz konusu olduğu bir ortamda 2020 yatırım tavsiyeleri kapsamında düşen faiz oranları mevduat ve tahvil yatırımlarını arka plana iterken borsayı 2020 yılı için cazip kılıyor. Küresel piyasalarda yıl içerisinde yaşanabilecek olası politik belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların portföylerinde altına yer vermeleri riskleri azaltabilir. Bu nedenle 2020 borsa ve altına yatırım için bir fırsat olabilir.

Ücretsiz borsa eğitimlerimiz için Tıklayınız.

Related Post