“Türk Dünyası Finans Piyasaları Birleşmeli.”

09.01.2018 14:46

“Türk Dünyası Finans Piyasaları Birleşmeli.”

InvestAZ Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Elshan Guliyev “Türk diline sahip ülkeler finansal piyasalarda müşterek yatırımları için tek bir platform kurmalılar.” dedi.

Guliyev, Bakü’de, 17 Ekim’de düzenlenen “Azerbaycan Sermaye Piyasaları. Fırsatlar ve Beklentiler” konu başlığına sahip konferansta,  “Elbette bu kolay olmayan, kompleks bir süreçtir. Böyle bir girişimin uygulamaya konması zaman alacaktır ancak Avrupa’ya baktığınızda benzer yapılar halihazırda kuruludur.”  dedi.

Türkiye ve Azerbaycan sermaye piyasalarının entegrsayonu ile ilgili Guliyev “Türkiye ve Azerbaycan şu anda emsal bir projeyi hayata geçirmek üzere çalışmaktadırlar.” dedi.

Azeri Yatırımcılar, Türkiye’ye Yatırım Yapabilir mi?

“Son dönemde, Türk yatırımcısının  Azerbaycan  sermaye piyasalarına erişimini sağlamak için, Azerbaycan ve Türkiye Ulusal Takas Kuruluşları arasında  karşılıklı mutabakat ve ortak niyet sözleşmesi imzalanmıştır.”

Guliyev, piyasa katılımcılarının, Azerbaycan ekonomisinde belirgin gelişmeler beklediğini, sözlerine eklemiştir.