X

Uzun Vadeli Yatırımcılar, Bunlara Dikkat!

Birikimlerini gelecek için değerlendirmek isteyenlerin tercihi olan uzun vadeli yatırımlar, yatırımcılara daima güven verir. Çünkü piyasa geçmişine bakıldığında, borsada uzun vadeli yatırım yapmanın, kısa vadeli yatırımlara göre daha güvenli olduğu görülür. Borsanın işlem hacmi yüksek olmadığı için, forex piyasasında olduğu gibi anlık fiyat dalgalanmalarından para kazanmak oldukça zordur.

Bunun bilincinde olan ve en doğru zamanda, en doğru adımı atarak sermayesini değerlendirmek isteyen yatırımcılar, uzun vadeli yatırım türünü tercih eden yatırımcılardır. Hedeflerini belirleyip, kazançlı sonuçlara ulaşan her uzun vade yatırımcısının ise dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunur. İşte bu önemli noktalardan birkaçı…

Portföyleri Çeşitlendirmek

Birikimleri tek bir yatırım aracına yatırıp, kar- zarar hareketlerinden fazlasıyla etkilenmektense, farklı oranlara sahip yatırım enstrümanları ile işlemlerinizi gerçekleştirmenizde fayda var. Bu hareket, risk oranınızı düşürmenize yarayacaktır. Portföyünüzü oluştururken, ilgi alanlarınızı da göz önünde bulundurmalısınız.  Anladığınız ve bildiğiniz alanlara yönelik şirketlerin hisse senetlerini, emtialarına ve tahvil gibi menkul kıymetlerine yatırım yapabilirsiniz. Böylece portföylerinizin kontrolünü sağlama konusunda daha tecrübeli davranabilirsiniz.

Bugünden Geleceği Düşünebilmek

İyi bir borsacı, aynı oranda iyi bir araştırmacıdır. Yatırımcı piyasalarda meydana gelen hareketlenmeleri hakkında fikir sahibidir ve bu hareketlerin sonuçlarına göre hareket eder. Yatırım araçlarının, fiyat dalgalanmaları hakkında araştırmalar yapar ve bu fiyatların değişimlerini bilir. Özellikle hisse senetlerinin geçmiş performanslarını analiz ederek, yapacağı işlem hakkında fikir alır. Eğer siz de bunları göz önüne alırsanız, portföylerin gelecekleri ve kazanımları hakkında bilgi sahibi olur, yarını bugünden tahmin ederek yatırımınızı güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.

Altın Kural: Sabırlı Olmak

Uzun vadeli yatırım yapmak, sağlam bir psikoloji ister. Uzun vadeli bir yatırımcı olduğunuzu ve içinde bulunduğunuz durumun sabır gerektirdiğini bilmelisiniz.  Vade süresi gelmeden, meydana gelen gelişmeler veya kazançlar, sizi tedirgin edebilir. Böyle duygulara olabildiğince uzak konumlanmalısınız ve ani duygu değişimleriyle portföyünüzü asla bozmamalısınız. Aldığınız uzun vadeli pozisyondan emin olana kadar,  ince araştırmalar yapmalı ve beklentilerinizi karşılayacak adımı büyük bir kararlılıkla atmalısınız.

Riskin İlacı Kademeli Yatırım

Kademeli alım–satım, risklerin kontrolü noktasında oldukça faydalıdır. Paranızı tek bir yatırım aracına bağlamak yerine, farklı fiyat seviyelerinden alım yapmanız daha kazançlı işlemleri beraberinde getirecektir. Borsa her zaman yükselmeyeceği gibi, her zaman düşmeyecektir de. Doğru hisse senedinde olduğunuzu düşünüyorsanız çeşitli fiyatlardan alım yaparak para kazanabilirsiniz.  Böylece, farklı fiyat seviyelerinden alım yapmanız, fiyatlarda meydana gelen dalgalanmaları izleyerek tam zamanında hamle yapmanıza olanak tanıyacaktır.

Forfaiting Nedir?

Related Post