X

Tasarruf Yapmak Bir Yatırımcı İçin Neden Önemli?

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan bireylerin çok genç yaşta edinmek zorunda olduğu bir kavram; tasarruf etmek/ tasarruflu olmak… Kimi giderlerinin gelirlerini aşmaması durumunda tasarruf ile tanışma ihtiyacı duyar, kimi gelirlerini tasarruf yoluyla sermayeye dönüştürür. Kimi de, bu sermayeyi bir yatırım aracı ile daha da geliştirme yoluna gider. Tasarruf konusunda başarılı olmak bu bireyler için yeterli olmayacak, bu başarısını yatırımlarına da yansıtacaktır. İşte bizler bunu gerçekleştiren bireylere yatırımcı deriz.

Birçok kişinin arzusu, yatırım yaparak parasının artış göstermesi yönündedir. Yatırım yapmanın hammaddesi ise sermayedir.  Yatırımcıların tasarruf ile ilişkisi tam da bu noktada devreye girer. Tasarruf, ihtiyacı karşılayıp lükse kaçmadan ölçülü harcama yapmak ve geleceğini düşünmektir. Yatırımın amacı da budur. Yani yatırım, temelde bir gelir veya kazanç beklentisi ile eldeki tasarrufun bir yere bağlanmasıdır. Bu yüzden yatırımcının tasarruf disiplinine sahip olması ve bunun önemini fark etmesi elzemdir.

Tasarruf Yapmaya Nereden Başlamalı?

Artık bir yatırımcı ya da yatırımcı adayı olarak, tasarruf yapmanın yatırımcıya olan faydasına ikna oldunuz diyelim. Peki, nasıl tasarruf yapacaksınız? Öncelikle bahanelerinizden kurtulmalısınız. Tasarruf yoluna giderek, birikim yapacağınıza ve bu birikimleri yatırımlarla değerlendirip, geleceğinize odaklanacağınıza kendinizi inandırmalısınız. Üstelik bu konuda olabildiğince disiplinli davranmalısınız. Size değer katmayan, ufak tefek fakat biriktiğinde çok büyük meblağlar oluşturan harcamaları tespit edip, bir an önce onlardan kurtularak işe başlayabilirsiniz. Ayrıca konumuz sermaye olduğu için, para ile ilgili her konuda bilgi sahibi olmanızı dile getirmekte yarar var. Bu ekonomik bilgiler,  hem tasarruf hem de yatırım yapabilmenize büyük oranda yardımcı olacaktır. Paranızı yönetmek için ekonomide neler olup bittiğini takip etmeli, bunun ışığında bir tasarruf planı oluşturmalısınız. Ekonomi hakkındaki gelişmelerden haberdar olmak, ekonominin geleceğine göre hareket etmenizi sağlayacaktır.

Tasarruf Yapan Herkes Biraz Yatırımcıdır

Tasarruf yapan herkes aslında biraz yatırımcıdır. Çünkü paranın durduğu yerde değer kazanmayacağını, aksine değer kaybedeceğini bilir ve çeşitli yatırım yollarını araştırır. Tasarrufları yatırıma yönlendirmeyip yastık altında saklamak, yatırım yapma riskinden daha tehlikelidir.  Herhangi bir yatırıma bağlanmayan tasarruflar, her şeyden önce paranın satın alma gücünü kemiren enflasyon karşısında eriyecektir.

Related Post