X

Sporcu Olmak mı Yatırımcı Olmak mı Daha Zor?

Günümüzde bir çok insan spor yapmaktadır ama her spor yapan da sporcu değildir. Birine sporcu diyebilmek için o kişinin sporu bir meslek olarak görmesi gerekmektedir. Spor dünyası ve yatırım dünyası burada benzerlik göstermektedir. İnsanoğlu yüzyıllardır yatırım yapmaktadır ama yatırımcı olmanın ilk kuralı bunu bir meslek olarak görmekten ve profesyonel bir şekilde uygulamaktan geçer.

Sporcu olmak için disiplinli bir şekilde çalışmak, antrenmanların devamlılığını sağlamak, inanmak ve doğru eğitimler ile kişinin kendisini geliştirmesi gerekmektedir. Sporcular için zaman çok önemlidir çünkü rakipleri ile bir yarış içinde olduklarını unutmamaları gerekir. Boşa geçirilen her dakika rakiplerin yol kat edeceğini bilmek gerekir. Yatırımcı da kendisine yatırım yapmakla bu işe başlamalıdır. Yatırım dünyasında da kazanan taraf olmak için çok okumak, eğitimlere katılmak, denemek, sabretmek ve inanmak gerekmektedir. Yatırımcı olmak zor bir süreçtir, yatırımcılar her zaman kazanan tarafta olabilirler. Zaman zaman maddi olarak kayıplar yaşasalar bile aslında tecrübe olarak bir kazanç sağlamış ve bir sonraki yatırımlarında başarıya bir adım daha yaklaşmış durumda olacakları için bu durumu lehlerine çevirebilirler.

Dünya Atletizm Şampiyonası’nda  erkekler 200 metre finalinde yarışarak 20.09’luk derecesiyle ülkemize ilk altın madalyayı kazandıran milli atlet Ramil Guliyev, başarı sağlayana kadar bir çok zor süreçten geçmiş, pes etmemiş, daha çok çalışmış ve en önemlisi de kendisine yatırım yaparak zafere ulaşmıştır. Yeni hedef olarak gözünü 2020 Olimpiyatlarına diken milli atlet, çalışmalarına son hız devam etmektedir. Bu yıl 100 metreyi 10 saniye altında koşan 3. beyaz atlen olan Ramil Guliyev gelecek senelerde başarılarının devamını getirecek gibi gözüküyor.

Related Post