X

Sizi Riskten Koruyacak 5 Yatırım Aracı

Yüksek risk, daha fazla kazanç kapısını açıyor olsa da, aynı zamanda daha fazla zarar edilmesine de sebep olabilir. Fazla risk almadan, uzun vadede yatırım yapmak, emin adımlarla ilerlemek bir sonraki adımınızın getireceklerine daha hazırlıklı olmanıza yardımcı olur. Farklı yatırım enstrümanları ile farklı şekillerde tasarruflarınızı değerlendirebilir ve portföylerinizde dengeli bir risk dağılımı sağlayabilirsiniz.

Hisse Senetleri (STCKs)

Alınıp satılabilen ve kolaylıkla nakde çevrilebilen hisse senetleri birer kıymetli evraktır. Takas imkanı ise sahip olduğu en önemli avantajların başında gelir. Hisse senetleri, orta riskli bir yatırım enstrümanıdır. Size çok geniş seçenekler sunar. Hem sektör hem de şirket bazında birçok alternatif pay senediyle işlem yapmaya başlayabilirsiniz. Ve her birinde farklı stratejiler izleyebilir, zengin bir portföye sahip olabilirsiniz.

Yatırım Fonları (FUNDs)

Yatırım fonları, birçok yatırım aracının bulunduğu günümüzün kompleks mali piyasalarında, tek bir enstrümana yatırım yapmakla doğabilecek orta-yüksek riskleri dağıtma taktiğini izler. Böylece tek bir yatırım aracı kullanılarak tüm bir ülke veya sektöre yatırım imkanı oluşmakta, ihtiyaç ve getiri beklentisine uygun dengeli bir portföy oluşturularak riskler minimize edilmektedir. Yatırım fonları profesyonel ekiplerce yönetilir ve bunlar tarafından, piyasalarda oluşabilecek anlık hareket ve riskler karşısında gerekli adımlar atılır. Sağladığı kazanç ile beraber hızla nakde çevirebilmesi açısından oldukça esnek bir yatırım aracıdır yatırım fonları.

Borsa Yatırım Fonları (ETFs)

Borsa yatırım fonları tek tip varlık gurubu veya birden çok varlık gurubuna borsada işlem gören fonlar vasıtasıyla yatırım yapma, böylece risklerin dağıtılarak, yatırım yapılan piyasanın getirilerinden faydalanma imkanı sağlar. Borsa yatırım fonları bünyesinde yer alan varlıkların gerçek getirileri yatırımcıya aktarılır. Bunlar hisse senetleri gibi kolay alınıp satılabildiğinden her an getirileri ile birlikte nakde çevrilebilen esnek yatırım araçlarıdır.

Bonolar (NOTEs)

Bonolar, devletler tarafından gerçekleştirilen borçlanma kapsamında piyasaya sürülen orta vadeli menkul değerlerdir. Teorik olarak risksiz oldukları kabul edilir. Vadeden önce de nakde çevrilebilen oldukça likit bir yatırım aracıdır. Diğer yandan hazine bonosu işlemlerinde vergi avantajlarından faydalanma durumu söz konusudur.

Tahviller (BONDs)

Tahviller devletler veya şirketler tarafından proje veya bütçe finansmanı kapsamında piyasaya sürülen menkul kıymetlerdir. Bunlar vade sonunda veya dönemsel olarak sabit getiri ve kupon ödemeleri sağlayan geleneksel, uzun vadeli yatırım araçlarıdır. Tahvili satın alan kişi, tahvili piyasaya süren şirketin kar zarar riskine hiçbir şekilde katılmaz. Bu yatırım aracı dilenirse vade sonu beklenmeksizin nakde çevrilebilir ve tahvilin fiyat hareketlerinden kaynaklanan kısa vadeli kardan faydalanılabilir.

Related Post