X

NEO Coin Nedir?

NEO, piyasaya ilk ‘’Antshares’’ ismiyle girmişti. Merkezinin Şanghay’daki bir firma olan Onchain tarafında tasarlanmıştır. Kısa bir süre önce de ismi NEO olarak değiştirilmiştir. NEO aynı Ethereum gibi akıllı sözleşmeleri benimsediği için ‘’Çin Ethereum’u’’ olarak anılmaktadır.

Çin hükümeti Bitcoin’i desteklemiyor ama…

Geçmiş zamanda Çin hükümeti, Bitcoin’i para birimi olarak tanımadığını yaptığı bir açıklama ile yayınlamıştı; ‘’Bitcoin dijital bir para birimidir ve bizim gözümüzde gerçek para birimleri ile aynı statüye sahip olamaz. Ticarette alternatif ödeme yöntemi olarak kullanılamaz ve kullanılmamalıdır. Bitcoin’e yatırım yapacak kişi ve kurumlar dikkatli olmalıdır. Ayrıca bununla ilgili bütün sorumluluk ve riskleri de almalıdır.’’ Bunun beraber NEO, Çin Devleti tarafınca desteklenmekte ve hükümetin sponsorluğunu yaptığı bir konferansa davet edilerek hükümetin onayını almış gibi görünmektedir.

NEO Nedir?

2014 yılında kripto para piyasasına giren NEO, Şanghay merkezli olan Onchain tarafınca kurulmuştur. Blok zincir altyapısını kullanmaktadır. Kurucu ve çekirdek yenileyici Zhang Zhengwen, genel sekreter Tao Ronggi ekipte bulunmaktadır. Grupta kaç kişi ve kim nerede çalışmaktadır gibi konular üzerinde halen tartışmalar sürmektedir.

NEO Neden Yükseliyor?

NEO’nun bu hızlı yükselişi ve başarılı olmasının arkasında bazı nedenleri var. Ethereum, akıllı anlaşmalara ve ICO’lara müsaade eden bir platform olarak kendini ispatlamıştır. Ancak Ethereum yalnız Solidity program dili ile sınırlandırılmıştır. Diğer taraftan NEO’da Ethereum gibi akıllı anlaşmalara ve ICO’lara müsaade etmektedir. Aralarındaki tek fark NEO’nun birden fazla program dili kullanmasıdır. NEO birden fazla şirket ile anlaşma imzalayarak ortaklıklar kurdu. Şimdiye kadar Agrello, Bancor ve Coindash ile iş birliği yapmıştır. Ayrıca dünyanın önde gelen e-ticaret devi Alibaba’nın da, Onchain ile iletişim kurduğu bilinmektedir.

NEO’nun Değeri Nedir?

22.01.2018 tarihi itibariyle NEO 135,63 dolardan işlem görmektedir. Piyasa değeri 10,7 milyar dolar, günlük işlem hacmi ise 570 milyon civarındadır. En değerli kripto para birimleri sıralamasında ise 10. Sıradadır.

Related Post