X

NEM Coin Nedir?

NEM, diğer kripto paralar gibi merkez bankası olmayan, aracı kurum ve kuruluş kullanmayan en önemlisi ise hızlı ve az işlem ücretleriyle alış satış yapılabilmesine olanak sağlayan bir altcoin’dir. 2014 yılında tasarlanan ve çeşitli testlere tutulan Nem, 2015 yılında kripto para piyasasına adım atmıştır. ICO aşamasında iken yaptıkları açıklamalara göre; tüm kullanıcıların aynı hak ve eşitliğe sahip olunmasını amaçladıklarını belirtmiştir.

Nem’in Diğer Kripto Paralardan Farkı Nedir?

Bitcoin’in tasarlanması ve sonrasında piyasaya girmesinden sonra yüzlerce dijital para birimleri oluşturulmuştur. Bu kripto para birimlerinin büyük bir çoğunluğu ‘’FORK’’ adındaki bir sistem ile dizayn edilmektedir. Bitcoin’in kullandığı blok zincir teknolojisi üzerinde yapılan değişiklik ve yeni özelliklerle yeniden tasarlanmaktadır. Ancak Nem’de durum biraz daha farklıdır. Çünkü bu sanal para birimi sıfırdan dizayn edilmiştir. Java ve Javascript ile beraber dizayn edilen Nem, diğer dijital para birimlerinin sistemlerine benzemez.

NEM’in Çalışma Sistemi

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Nem, tasarlanış şekli itibariyle başka hiçbir sanal para birimlerine benzememektedir. IOS ve Android işletim sistemli akıllı telefon veya tabletler için özel bir sanal cüzdan dizayn edilmiştir. Bu özelliğinin dışında olarak, alım ve satımın haricinde mesaj gönderim işlemleri de yapılmaktadır.

Nem’in en önemli özelliklerinden biri enflasyon riskinin olmamasıdır. Bunun sebebi ise kripto para piyasasına büyük miktarlarda Nem coinin sokulamayacak olmasıdır. Bir diğer önemli özelliklerinden biriyse çevrimdışı işlem yapma fırsatın sunmaktadır. Önceden vereceğiniz işlem emirleri ile online olmanıza gerek olmadan yerine getirmektedir.

NEM Hasadı Nasıl Yapılır?

Nem, diğer sanal paraların aksine madencilik yerine harvesting yani hasat isimli bir özellik barındırır. Herhangi bir programa gerek kalmadan hasat yapabilirsiniz. Fakat hasat yapabilmeniz için en az 10 bin XEM (NEM) coinine sahip olma zorunluluğu vardır.
Hasadın, madenciliğe göre en büyük avantajı daha az enerji harcanmasıdır. Bu da normal olarak daha az işlem ücreti demektir.

Nem Coin Kaç Dolar?

Nem, 15.01.2018 tarihi itibariyle 1,40 dolar seviyesinde işlem görmektedir. İşlem hacmi 38,5 milyon dolar ve piyasa değeri ise 12,5 milyar doların üstündedir. En değerli kripto para birimleri sıralamasında NEM, 7. sırada yer almaktadır.

Related Post