X

Stellar Lumens Coin Nedir, Nasıl Alınır?

2014 senesinde blok zincir teknolojini kullanan bir dijital para sistemi olarak piyasaya girmiştir. Piyasaya girdiği zaman Stellar şirketine ait bir coindi ve adı da Stellar’dı. Daha sonra kullanıcıların kafa karışıklığını gidermek için 2015 senesinde şirket, Stellar’ın devamına Lumens getirerek ‘’Stellar Lumens’’ olarak faaliyetlerine devam etmiştir. Stellar Lumens’in kısaltılması XLM’dir.

2014 yılında bir grup tarafından tasarlanan bir sanal paradır. Mt Gox ve Ripple’in tasarlayıcısı Jed McCaleb’in ortaklığında kurulmuştur. Stellar Lumens, para birimleri arasında devamlı bir şekilde değişim ve bütün kullanıcıların ufak işlem ücretleri ile ödeme platformlarına bağlanmasını amaç edinmiştir. Stellar Lumens şirketinin yönetim ve danışma kurulu üyeleri Matt Mullenweg, Sam Altman, Keith Rabois, Naval Ravikant, Patrick Collison, Greg Stein gibi isimler yer almaktadır. Stellar Lumens, kazanç hedefi bulunmayan Stellar Geliştirme Vakfı tarafınca finanse edilmektedir.

Stellar Lumens Neden Bu Kadar Popüler?

Yaklaşık 20 gün önce 0,20 dolar seviyelerinde işlem gören Stellar Lumens, 15.01.2018 tarihi itibari ile 0,64 dolar değerindedir. İşlem hacmi 116 milyon dolar ve piyasa değeri ise 11,5 milyar dolar civarındadır. En değerli kripto para sıralamasında 8. sırada yer almaktadır.

Piyasaya çıktığı yıldan, 2017 mayına ayına kadar yükseliş yaşamayan Stellar Lumens, 3 günde yaklaşık 10 katı gibi inanılmaz bir yükseliş yaşadı. Kısa zamanda bu kadar hızlı değer kazanınca bir anda yatırımcıların göz bebeği haline geldi.

IBM ile Anlaşma İmzalandı

Ekim 2017 tarihinde dünyanın önde gelen en büyük markalarından biri olan IBM ile anlaşma imzaladı. IBM ile imzaladıkları anlaşmadan sonra yapılan açıklamada Ar-Ge’ye gereken önemi vereceklerini ve ilk iş olarak da ödeme işlemlerini maksimum hıza çıkaracaklarını bildirdiler. Yapılan bu açıklama ve anlaşmalar ile kripto para piyasasında güvenilirliğini kanıtladı. Bazı kullanıcılar ve uzmanların yaptıkları açıklama da IBM’in geçmişteki popülerliğinin kalmadığını ve Stellar Lumens’in yaptığı bu anlaşmanın pekte önemli olmadığını açıkladı.

Related Post