X

Cardano Coin Nedir, Nasıl Alınır?

Cardano, 2017 yılında büyük bir değer kazanan ve dijital para birimleri sektöründe en fazla dikkat çekenlerden biri olmuştur. Ekim ayında 0,02 civarında işlem gören Cardano, hızlı bir yükseliş ile 19 Aralık tarihine kadar 0,58 dolara kadar çıkmıştır. Şu an itibari ile kripto para piyasasında 5. Sırada bulunmaktadır.

Cardano Nedir?

Cardano’nun sembolü ADA’dır. En önemli özelliklerinden birisi, altyapısında ‘’Ouroboros’’ adı verilen Proof of Stake algoritmasını kullanmasıdır. Bitcoin gibi pek çok sanal para birimi de Proof of Stake algoritmasını kullanmaktadır. Bu algoritmada bloğu ilk kazan kullanıcıya ödül verildiğinden dolayı, kıyasıya bir rekabet oluşmakta ve bunun sonucunda ise çok büyük oranlarda elektrik enerjisi tüketilmektedir. Bitcoin ve Altcoin’ler için en büyük sorunlardan biri olarak bu aşırı enerji tüketimleri gösterilmektedir.

Cardano Hakkında Bilgiler

Cardano’nun protokolü iki katmandan oluşmaktadır. Bunlar; ödeme ve kontrol katmanlarıdır. Ödeme katmanlarında hesaplar ile ilgili veriler bulunmakta iken, kontrol katmanlarında uyumluluk, kimlik ve kara listelere alma işlemleriyle alakalı veriler işlenmektedir. Cardano, debit kartı ve Deadalus adındaki özel olarak tasarlanmış cüzdanlara sahiptir. Daedalus ile karta para gönderilirken ayrıca kartta bulunan paralarda birçok ülkenin para birimlerine çevrilmektedir.
Cardano’yu tasarlayanlar yeni bir proje üzerinde çalışmaktadır. Bu proje ile Japonya’da bulunan birçok ATM’de işlem yapabilmeyi amaçlamaktadırlar.

Cardano Ne Kadar?

15.01.2018 tarihi itibariyle 0,812 dolardan dijital para birimleri piyasasında işlem görmektedir. Günlük işlem hacmi 160 milyon dolar, piyasa değeri ise 21 milyar doların üstündedir. Sanal para piyasa değerleri sıralamasında Cardano, 5. sırada yer almaktadır.

Related Post