X

Ardor Coin Nedir, Nasıl Alınır?

Ardor, Nxt’nin çocuk blok zincirlerini kullanıp Nxt’nin blok zincir altyapısının kullanılmasına imkân tanıyan ve herkesin bağlanabileceği bir blok zincir platformudur. Belli bir ölçüde kişiselleştirilen ve ufak bir zincir olan bu çocuk zincirinin, kendinizin blok zincirinin basit bir şekilde ve tek başına konuşlandırılmasına olanak sağlamak amacı ile dizayn edilmiştir. Nxt, kullanıcılarının güvenlik hususunda endişe etmeyeceğini belirtmektedir. Çünkü bu alan ana zincir tarafınca ele alınmakta olacaktır. Yani Ardor’un başlıca sunduğu en büyük yeniliklerden birisi de bu özelliktir.

Ardor’un Özellikleri

  • Ana zincire bağlı, birden fazla alt zincir olması
  • Ardor tokeni, Proof of Stake algoritması üzerine kullanılan, düşünce birliğinde kullanılmakta olan tokendir ve bu şekilde bütün alt zincirlere güvenlik sağlamaktadır. Çocuk zincir tokenleri ise alt zincirler de işlem değeri birimi olarak kullanılmaktadır.
  • Takma isimler, dijital ürünler, varlık borsası, mesajlaşma, parasal sistemler, veri bulutu, hesap özellikleri, mağaza, hesap kontrolü, oylama sistemi, veri bulutu, Shuffling, Phasing gibi bazı özellikleri kısıtlama için çocuk zincirinde bulunmaktadır.
  • Hesaplar bütün alt zincirler de küreseldir. Herhangi bir hesabın hem var olan alt zincirlerde hem de Ardor’da bakiyesi olabilir.
  • MS para birimleri ve varlıklar, çocuk zincirlerine işlenebilmektedir ve global ticaret içinde kullanılabilir. Ms para birimleri ya da varlıklar talebe göre kısıtlanabilmektedir.
  • Koin borsaları, alt zincir paralarının birbirleri ile ve aynı zamanda ana zincir koinleri ile ticaret yapılmasına müsaade etmektedir.
  • Bütün alt zincirlerde, kitlesel fonlama özellikleri bulunur.

Ardor Nasıl Çalışır?

Ardor’un blok zincir-as-a-Servise platformu, güvenilir ve sağlam Nxt blok zincir altyapısının ispatlanmış özellikleri kullanılarak, Jelurida tarafınca dizayn edilmiştir. Ardor, Nxt’i madencilikten ve ölçeklenebilir gerektiren pek çok uygulamalarda kullanmayı hedeflediğinden dolayı genişletmeyi düşünmektedir. Ardor’un ana zinciri, bütün alt zincirleri teminat altına alarak, işlemleri yapılabilir hale getirecek olan blok zincir teknolojisidir. Birtakım işlemler Ardor’un ana zincirinde yapılacaktır.

Ardor’un Değeri Ne Kadar?

Ardor, 16.01.2018 15:38 tarihi itibariyle 1,86 dolar değerinde bulunmaktadır. Piyasa değeri 1,8 milyar dolar olan Ardor’un günlük işlem hacmi ise 1 milyar doların üzerindedir.

Related Post