X

Bitcoin Cash Nedir, Nasıl Alınır?

Bitcoin Cash, internet ortamı için oluşturulmuş ve kullananlar arasında elektronik para amacı görmektedir. Merkez bankası olmadan işlem görmekte olan Bitcoin Cash, aracı kurumların varlığına da ihtiyaç duymamaktadır. Bitcoin Cash, Bitcoin’de kullanıcılar arası sanal nakit sisteminin devamı olarak görülmektedir. Bitcoin’in de kullandığı blok zincir teknolojisinin geliştirilmesi ve büyümesi imkanına da sahiptir. Bitcoin Cash 1 Ağustos 2017’de dijital para piyasasına girmiştir. Piyasaya girdiği tarih itibari ile elinde Bitcoin olan yatırımcılar, aynı oranda Bitcoin Cash’e de sahip olmuştur. Ancak Bitcoin ile Bitcoin Cash arasındaki bütün işlemler ayrıdır.

Bitcoin Cash Neden Ortaya Çıkmıştır?

Bitcoin kodunda blok başına 1 MB’lık veri limiti, ayrıca her saniyede ise 3 işlem yapabilme limiti uygulanmaktadır. Teknik olarak bu limiti arttırmak gayet basit olmasına karşın, senelerce süren tartışmalar eşiğinde fikir birliği oluşturulamamıştır. 2017 yılında bu limitler görünmez bir duvara çarptı. Bir anda işlem ücretleri arttı ve böylece Bitcoin’e olan güven sarsıldı. Birçok kullanıcı işlemlerine devam edebilmek için günlerce beklemek zorunda kaldı. Bunun devamında ise Bitcoin duraklama dönemine girdi. Pek çok yatırımcı Bitcoin ile işlem yapmayı sonlandırdı ve kripto para birimleri pazarındaki payı %95’lerden, %40’lara kadar düşmüştür. Bu sıkıntılı zamanlardan kurtulmak, Bitcoin’in eskisi gibi popüler olmasını sağlamak ve bu işlem limitlerini kaldırmak için Bitcoin Cash tasarlandı. Bitcoin Cash’in piyasaya girmesi ile birlikte bu iki sanal para birimi hızlı bir yükselişe geçmiştir.

Bitcoin Cash Ne Kadar?

1 Ağustos 2017 tarihinde piyasaya 175 dolar seviyelerinden giriş yapmıştır. Kısa bir zaman sonra 465 dolarlara kadar yükselmiştir. Bu hızlı yükseliş sonrasında yatırımcılar kazanç ettiklerinden dolayı ellerinde Bitcoin Cash’leri satmaya başladıklarından dolayı 300 dolara kadar değer kaybetmiştir. Bitcoin Cash, 15.01.2018 tarihi itibari ile 2556 dolardan işlem görmektedir. Günlük işlem hacmi 991 milyon dolar civarındadır ve piyasa değeri ise 43 milyar doların üzerindedir.

Related Post