X

Az Parayla Nasıl Yatırım Yaparım?

Birikimlerimizi bir yatırım aracına yönlendirmek, piyasanın fırsatlarını kendi lehimize kullanmak, yatırımımızı büyütmek hepimizin istediği şeylerin başında geliyor. Ancak en önemli sorularımızın başında az parayla nasıl yatırım yaparım? cümlesi gelmekte. Birikim tutarınız ne olursa olsun InvestAZ dijital yatırım dünyasında az parayla bile yatırım yapabileceğiniz yatırım araçları bulunmaktadır. InvestAZ dijital yatırım dünyasında yer alan farklı yatırım araçlarına düşük teminatlarla başlayarak piyasalara giriş yapabilirsiniz. e-Yatırım hesabınızla kolayca açabileceğiniz farklı yatırım araçlarını tanıtmak gerekirse:

Futures Yurt Dışı Piyasalar

Küresel piyasalarda yatırımcı olmak ve düşük teminatlarla yatırıma başlamak için en gözde yatırım araçlarından birisi olan Futures’ı kullanabilirsiniz. Futures ile içerisinde yer alan dolar, euro, sterlin gibi onlarca farklı pariteye, altın, gümüş, bakır gibi kıymetli metal ve metallere, Dow Jones, S&P500, Nasdaq, Dax, FTSE100 gibi dünyanın önde gelen endexlerine veya apple hisse senedi, facebook hisse senedi gibi farklı hisse senetlerine yatırım yapabilirsiniz. 5/24 açık piyasalarda MetaTrader 4 aracı ile yatırımlarınızı yapabileceğiniz Futures hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası veya kısa adıyla VİOP, Borsa İstanbul’un altında bulunan ve düşük teminatlarla yatırım yapabileceğiniz yatırım araçlarından birisidir. Hisse senetleri, döviz, altın, gümüş, farklı emtialar gibi farklı vadeli sözleşmelere VİOP ile kolayca yatırım yapabilirsiniz. VİOP’un hedge (riskten korunma), çift yönlü işlem ve kaldıraç gibi özellikleri son dönemlerde yatırımcıları VİOP yatırımına yöneltmiştir.

Hisse Senedi Yatırımı

Hisse senedi yatırımı geçmişten günümüze en çok tercih edilen yatırım araçları arasında popülerliğini hep korumayı başarmıştır. Köklü bir tarihe sahip olan hisse senedi felsefesi temelinde sizi hisse senetlerine sahip olduğunuz şirketin bir ortağı gibi konumlandırması üzerine kurulmuştur. Düşük teminatlarla yatırıma başlayabileceğiniz hisse senedi piyasalarında farklı hisseleri portföyünüze ekleyerek özellikle uzun dönemli yatırımlarla başarılı olma fırsatı elde edebilirsiniz.

X hisse senedinin fiyatı 10 lira olsun ve bu hisse senedinden 100 adet aldığınızda 10×100=1000TL’lik hisse senedi almış olursunuz. Aldığınız hisse senedi %5 arttığı zaman yalnızca 50 TL kazanmış olursunuz. Bu nedenle mümkün olduğunca yüksek miktarlarda hisse senedi yatırımı yapmak kazanç miktarının artma ihtimalini de arttıracaktır.

Bunlar dışında tüm bireysel yatırım araçlarımızı bu bölümden inceleyebilirsiniz.

Related Post