X

Dogecoin Nedir, Nasıl alınır?

Dogecoin isimli dijital para aslında internette yapılan bir muhabbetten esinlenerek oluşturulmuştur. Tamamen espri amaçlı üretilen ve kripto para piyasasına giren Dogecoin, kısa bir zaman sonra bu sektörden en çok işlem ve talep gören dijital paralardan biri olmuştur. Dogecoin sayesinde birçok insan Bitcoin ve Altcoin’lere ilgi göstermeye başlamalarına neden olmuştur. Sizler için hazırladığımız bu makalemizde Dogecoin’in ile alakalı bilgiler vereceğiz.

Doge İsmi Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

İngilizce köpek manasına gelen ‘’Dog’’ sözcüğünün, bilerek yanlış yazılması sonucunda ortaya çıkmıştır. İnternet kullanıcılarının iddialarına göre 2005 yılında yapılan ve ‘’Homestar Runner’’ ismi ile bilinen kukla şovunun bir bölümünde söylenmiştir.

Dogecoin Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Litecoin’e benzerliği ile bilinen Dogecoin, Doge muhabbetlerinde ismi geçmekte olan Shiba Inu türü köpeği logolarında kullanmıştır. Dogecoin’i tasarlayan Billy Markus, Doge muhabbetini kullanarak, kişilerin dijital paralara ilgi duymasını amaçlamıştır. Fakat kısa bir zaman sonra Dogecoin, bu amacını da aşarak çok ciddi bir şekilde yükselmeye başlamış ve bir anda kripto para birimleri sektöründe ilk 20’ye girmiştir.

Dogecoin’in Fiyatı Ne Kadar?

Dogecoin 15.01.2018 tarihi itibari ile 0,011 dolar değerindedir. Günlük işlem hacmi 65 milyon doların üstünde olup, piyasa değeri ise 1,3 milyar dolardır. Dogecoin son bir hafta içerisinde %31,89 değer kaybetmesine rağmen, bu düşüsün kripto para piyasasındaki bütün coinlerde yaşandığı görülmektedir.

Dogecoin Hakkında Teknik Bilgiler

Dogecoin’de blok zamanları bir dakika olarak dizayn edilmiştir. Bunun haricinde ise 4 dakikada bir Network tarafından zorluk düzeyi tekrardan hesaplanmaktadır. Dogecoin en önemli özelliklerinden biri de üretim limitinin olmamasıdır. Bu sebep ile Bitcoin ve bazı Altcoin’ler gibi deflasyonel olma ihtimali yoktur. Dogecoin, sektöre girdiği andan itibaren madenciliğe çok önem vermektedir. Günümüzde BTC çıkarabilmek için çok ciddi yatırımlar ve zaman gerekmektedir. Fakat Dogecoin’le ev ya da iş yerlerinizde kullandığınız sıradan cihazlarla yapacağınız madencilik ile binlerce Doge çıkartmanız mümkündür. Madenciliğinin bu kadar basit yapılabilmesi, Dogecoin şirketinin bir stratejisi olarak görülmektedir.

Related Post