X

2022 Yılında Halka Arzı Beklenen Şirketler

HALKA ARZ NEDİR?

2022 Yılında Halka Arz Edilmesi Beklenen Şirketler
Ocak ayında başlayıp ve yıl boyunca sürmesi beklenen yeni halka arz olacak şirketler merakla bekleniyor… 2022 yılında halka arz olan şirketlere gelen yoğun talep sonrası enerjiden hizmete, gıdadan e-ticaret sitesine kadar birçok sektörde faaliyet gösteren şirketler, halka arz için sıraya girdiler. Araştırmalara göre birçok şirketin halka arz için Borsa İstanbul yönetimi ile görüşmelere başladığı ve SPK başvurusu için hazırlıklar yaptığı söyleniyor. Bu haberler sonrası yatırımcıların merakla beklediği halka arz olacak şirketler hangileri? Bu yıl hangi şirketlerin halka arz olması bekleniyor? 2022 yılında Borsa İstanbul’da halk arz edilecek veya edilmesi beklenen şirketleri sizler için araştırdık.

2022 Dolar Yükselirse Altın Düşer mi?

2021 Yatırım Tavsiyeleri İnceleyin

Peki hangi şirketler halka arz olabilir gelin hep birlikte bunu inceleyelim.

  • KOROPLAST
    Koroplast Temizlik Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a 3 Mart 2022 tarihinde başvurdu. 2022 yılının ilk yarısında halka arz sürecini tamamlanması beklenmektedir.

  • EFELER ÇİFTLİĞİ
    Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş. halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a başvurdu. Taslak izahnameye göre halka arz hisselerinin pay adedi başında 3.38 TL fiyattan halka arz edilmesi beklenmektedir.

  • CONSUS ENERJİ
    Global Yatırım Holding iştiraki olan Consus Enerji halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a 18 Şubat 2022 tarihinde başvurdu. Taslak izahnameye göre BIST Kodu “CONER” olarak belirlenmiştir ve oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • TAVUK DÜNYASI
    Tavuk Dünyası
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a 18 Şubat 2022 tarihinde başvurdu.

  • KAYSERİ ŞEKER FABRİKASI
    Kayseri Şeker A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a başvurdu.
    Taslak izahnameye göre BIST Kodu “KAYSE” olarak belirlenmiştir ve oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • AKFEN ENERJİ
    Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a başvurdu.
    Taslak izahnameye göre BIST Kodu “AKFYE” olarak belirlenmiştir ve oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • AZTEK TEKNOLOJİ
    Aztek Teknoloji
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a 26 Nisan 2021 tarihinde başvurdu. Taslak izahnameye göre BIST Kodu “AZTEK”olarak belirlenmiştir ve oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.
  • N11
    İnternet alışveriş ve e-Ticaret sitesi n11’in sahibi olan Doğuş Planet,
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Mayıs 2021 tarihinde başvurdu.
    Halka arz sonrası payların Yıldız Pazar’da işlem görmesi üzerine başvuru yapmıştır.
    Taslak izahnameye göre BIST Kodu “ONBIR”olarak belirlenmiştir ve bireysel yatırımcıya eşit dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • TAB GIDA
    TAB Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Mart 2021 tarihinde başvurdu.TAB Gıda, Türkiye’de halka açılmayı planlamaktadır.
    Taslak izahnameye göre BIST Kodu “TFIAS” olarak belirlenmiştir.
  • YAYLA BAKLİYAT
    Yayla Agro Gıda Sanayi ve Nakliyat A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a başvurdu. Taslak izahnameye göre BIST Kodu “YYLGD” olarak belirlenmiştir ve oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • ÇAVUŞOĞLU DEMİR ÇELİK
    Çavuşoğlu Demir Çelik Geri Dönüşüm San. Tic. A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Kasım 2021 tarihinde başvurdu. Taslak izahnameye göre BIST Kodu “CAVDC” olarak belirlenmiştir ve eşit dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • DESTEK FİNANS FAKTORİNG
    Destek Finans Faktoring
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Ekim 2021 tarihinde başvurdu. Halka arz sermaye artışı yoluyla şirkete kaynak yaratılmasının ve şirketin kurumsal kimliğinin güçlendirilmesinin amaçlandığı bildirildi. Taslak izahnameye göre BIST Kodu “DSTKF” olarak belirlenmiştir ve oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • GÜLLÜK MANDALYA TURİZM
    Güllük Mandalya Turizm ve Liman Hizmetleri A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Eylül 2021 tarihinde başvurdu. Taslak izahnameye göre BIST Kodu “GLMND” olarak belirlenmiştir ve oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • IBS ISITMA SOĞUTMA
    IBS Isıtma Soğutma Havalandırma Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Kasım 2021 tarihinde başvurdu. Taslak izahnameye göre BIST Kodu “IBSSO” olarak belirlenmiştir ve eşit dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • KİMPUR
    Kimya Sanayi şirketi Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a 19 Ekim 2021 tarihinde başvurdu.
    Kimpur; inşaat, otomotiv, yapı ve inşaat, ayakkabı ve mobilya alanlarında faaliyet göstermektedir.

  • OMEGA ELEKTİRİK PANO
    Omega Elektirik Pano Sanayi ve Ticaret A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Haziran 2021 tarihinde başvurdu.
    Taslak izahnameye göre BIST Kodu “OMEGA” olarak belirlenen Omega Elektirik Pano halka arz hisselerinin pay adedi başında 2.6 TL fiyattan halka arz edilmesi ve oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • OUT MEDYA
    Out Medya İletişim A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Kasım 2021 tarihinde başvurdu.
    Taslak izahnameye göre BIST Kodu “OUTMD” olarak belirlenen Out Medya şirket paylarının halka arzında satışının “Sabit Fiyatla Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemiyle gerçekleşmesi beklenmektedir.

  • ÖZSU BALIK
    Özsü Balık A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Ekim 2021 tarihinde başvurdu.
    Taslak izahnameye göre BIST Kodu “OZSUB” olarak belirlenmiştir ve oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • SMM TEKSTİL
    Tekstil sektöründe faaliyet gösteren SMM Tekstil, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a 1 Eylül 2021 tarihinde başvurdu.
    Taslak izahnameye göre BIST Kodu “SMMAS” olarak belirlenmiştir ve eşit dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • SUWEN TEKSTİL
    Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Suwen Tekstil, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a 15 Şubat 2022 tarihinde başvurdu. Taslak izahnameye göreBIST Kodu “SUWEN” olarak belirlenen Suwen Tekstil paylarının halka arzında toplamda 23 milyon TL nominal değerli payın halka arz edileceği bildirilmiştir.
  • ŞEKER GYO
    Şekerbank SKBNK.IS iştiraki Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı , halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Mart 2022 tarihinde başvurdu.
  • SÜMER FAKTORİNG
    Sümer Faktoring A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a başvurdu. Taslak izahnameye göre BIST Kodu “SMRFA” olarak belirlenmiştir ve oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.
  • TARKİM BİTKİ KORUMA
    Tarkim Bitki Koruma A.Ş. halka arz
    için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a 8 Temmuz 2021 tarihinde başvurdu.Taslak izahnameye göre BIST Kodu “TARKM” olarak belirlenmiştir ve bireysel yatırımcıya eşit dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • TERA YATIRIM
    Tera Yatırım
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a 14 Nisan 2021 tarihinde başvurdu. Taslak izahnameye göre BIST Kodu “TERA” olarak belirlenmiştir ve oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • İMAŞ MAKİNA
    İttifak Holding iştirakı İmaş Makine Sanayi A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a 4 Ağustos 2021 tarihinde başvurdu. İmaş Makine, tahıl, yem değirmenciliği, çelik konstrüksiyon gibi iş kollarında faaliyet göstermektedir. Taslak izahnameye göre BIST Kodu “IMASM” olarak belirlenmiştir ve bireysel yatırımcıya eşit dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • MİKRO YAZILIM
    Mikro Yazılımevi Yazılım Hizmetleri Bilgisayar Sanayi ve Ticaret A.Ş
    .halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Kasım 2021 tarihinde başvurdu. Taslak izahnameye göre BIST Kodu “MIKRO” olarak belirlenmiştir ve oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • GÖKNUR GIDA
    Göknur Gıda
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a 11 Ocak 2022 tarihinde başvurdu.Göknur Gıda, meyve ve sebze konsantresi üretim tesisi ile gıda sanayisinde faaliyet göstermektedir. Taslak izahnameye göre BIST Kodu “GOKNR” olarak belirlenmiştir ve oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • RUBENİS TEKSTİL
    Rubenis Tekstil
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Aralık 2022 tarihinde başvurdu.Taslak izahnameye göre BIST Kodu “RUBNS” olarak belirlenmiştir ve yurtiçi bireysel yatırımcıya, şirket çalışanlarına eşit dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.

  • MAKİM MAKİNA
    Makim Makine Teknolojileri Sanayi Ticaret A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Şubat 2022 tarihinde başvurdu. Taslak izahnameye göre BIST Kodu “MAKIM” olarak belirlenmiştir ve bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemi, kurumsal yatırımcılara ise oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.
  • NETCAD YAZILIM
    Netcad Yazılım A.Ş.
    halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Mart 2022 tarihinde başvurdu.

  • TAPDİ OKSİJEN
    Tapdi Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş
    . halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’a Mart 2021 tarihinde başvurdu. Taslak izahnameye göre BIST Kodu “TNZTP” olarak belirlenmiştir ve oransal dağıtım yöntemi uygulanması beklenmektedir.


Related Post