X

Hisse Senedi Nasıl Alınır?

Farklı sektör ve şirket çeşitliliği sayesinde farklı stratejilere de açık olan hisse senetleri, yatırımcılar açısından karlı bir yatırım enstrümanı olmaya devam ediyor. Halka açılan şirketlerin çıkarttığı bir kıymetli evrak olan hisse denetleri, portföyünüzü büyütmek için en iyi seçeneklerden biridir. Kardan pay almanıza olanak sağlamasının yanında, oy kullanma hakkı ve yönetime katılma gibi özellikleri de bulunan hisse senetlerinde alım-satım yaparak yatırımlarınızı kolayca değerlendirebilirsiniz. Peki, ama nasıl?

Hisse senedi alımları fiziksel bir ortamda gerçekleşmez. Açacağınız bir yatırım hesabı ile banka veya aracı kurum vasıtasıyla işlemlerinizi gerçekleştirirsiniz. Farklı yatırım alternatifleri arasından seçim yaparken dikkatli olmak, analiz ve yorumları iyi değerlendirmek gerekir. Profesyonel yatırım uzmanlarından alacağınız destek, size bu konuda yardımcı olsa da, hisse senedi alım-satımı konusunda temel kavramlara hakim olmanız, daha sağlam adımlar atmanıza olanak sağlar.

Hisse Senedi Fiyatları Nasıl Belirleniyor?

Hisse senedi alım satım emri vereceğiniz zaman hisse senedi fiyatlarını iki şekilde görürsünüz. Limitli fiyat, yatırımcı tarafından belirlenen fiyat türünü ifade ederken, serbest fiyatlı emirde ise müşteri aracı kurumu serbest bırakır.

İnternetten Hisse Senedi Nasıl Alınır?

Hisse senedi alım-satım işlemlerini artık internetten yapmak çok kolay. Çünkü borsa hisse senedi alım satım işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için tek ihtiyacınız olan bir internet bağlantısıdır. Nerede olursanız olun fark etmez, pratik bir şekilde emrinizi verir, zaman kazanırsınız. Bankaların ya da aracı kurumların e-şubeleri vasıtasıyla yapabilirsiniz.

Borsa İstanbul’da Hisse Senetleri Alım Satımı

BIST’de hem alım satım yapmak hem de canlı borsa ekranı ile en son verilere hakim olmak istiyorsanız, iDeal Canlı Borsa Ekranı üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Borsa İstanbul’a internet olan herhangi bir yerde, bilgisayarınız veya akıllı telefonlarınız üzerinden bağlanmanızı sağlayan iDeal’a InvestAZ ile ücretsiz sahip olabilirsiniz.

InvestOR Yatırım Platformu Üzerinden Alım

Hisse senedi işlem platformları ile alım satımlarınızı hızlıca gerçekleştirirsiniz. Tüm yatırım ürünlerinize tek bir uygulamadan erişmenizi sağlayan InvestOR, hisse senedi alım satımı yaparken de kullanabileceğiniz kullanışlı bir yatırım platformudur. Tüm yazılım işlemleri InvestAZ’nin uzman ekibi tarafından yapılan InvestOR’da bütün yatırımlarınızı tek bir ekran üzerinden görüntüleyip işlem yapabilmenizin yanı sıra, açık pozisyonlarınızı da birkaç dakika içinde platforma taşıyabilmenizi sağlar ve bu kullanımı ile dünyada ilk ve tek yatırım programı olma özelliği taşır.

Related Post