X

Para Biriktirmeyi Teşvik Eden Çocuk Oyunları

Küçük bir kumbarayla başlayan para yönetimi maceramız, şimdi banka hesapları, finans piyasaları ve çeşit çeşit yatırım araçlarıyla birlikte devam ediyor. Bu hikayede değişmeyen bir şey varsa, o da bizlerin doğal bir içgüdü ile para biriktirmeye çalışması ve bu sayede geleceğini sağlam adımlarla şekillendirme uğraşıdır. Küçük yaşlardan itibaren para biriktirmeyi alışkanlık haline getirenlerin, değişken ekonomik koşullarda finansal dengelerini daha rahat koruduklarına hepimiz şahidiz. Peki, bu alışkanlığı çocuklarımıza nasıl aşılayabiliriz?

Çocuklar Biriktirmeyi Sever

Aslında dikkatli baktığımızda, çocukların biriktirme konusunda bitmez tükenmez bir arzuları olduğunu rahatlıkla görüyoruz. Bebekler, oyuncak arabalar, oyun kartları… İşte burada bizlere düşen, onların bu biriktirme arzularını başarılı bir yatırım aracına çevirebileceklerini ve para biriktirerek isteklerine çok daha kolay bir şekilde ulaşabileceklerini öğretmektir. Ama nasıl? Tabii ki onlara hitap eden bir dille, yani eğlenceli bir şekilde.

Aileyle Birlikte: Kutu Oyunları

Kutu oyunları, ailelerin çocuklarıyla birlikte eğlenceli vakit geçirmeleri için mükemmel bir araçtır. Monopoly gibi temel para yönetimi becerilerini geliştiren oyunlar ise hem rekabet ortamında mücadele etmeyi hem de para biriktirme yöntemlerini göstermesi açısından faydalı oyunlardır.

Heyecana yenilmeden soğukkanlı kararlar verenler, kendilerine hedef koyan ve bu hedefe doğru adım adım ilerleyip, parasını bu yönde kullananlar bu oyunların kazananı olur. Çocuğunuzla birlikte oynarken tüm bunları tane tane anlatın. Parasını elinde tutması gerektiğini, daha büyük bir getiri için onları biriktirmesi gerektiğini gösterin. Oyun oynamanın doğası gereği, kazanma arzusuyla dolup taşan çocuğunuz söylediklerinizi can kulağıyla dinleyecektir. Gerçek hayatın küçük bir simülasyonu olan bu kutu oyunlarının, normal hayattaki para biriktirme yaklaşımlarına da yardımcı olduğunu göreceksiniz.

Yalnız Başına: Dijital Oyunlar

Dijital çağdayız ve çocukların elinden akıllı telefonları, tabletleri almak oldukça zor. Çok küçük yaşlardan itibaren dijital dünyayla tanışık olan çocuklarımıza, içinde bulundukları bu dijital ortamı bir öğrenme aracı haline getirmemiz de mümkün. İçerisinde para yönetimi gerektiren oyunlar, para biriktirme alışkanlığı kazanmasında çocuğunuza oldukça yardımcı olacak. Financial Soccer gibi futbol oyunları, Money Metropolis, SimCity gibi yaşam simülasyonu oyunları, yaşamın küçük bir kopyasını sunarak çocuklarınıza para biriktirmenin avantajlarını gösterecek, hemen harcama yapmak yerine elinde tuttuğu nakit paranın nasıl akıllıca bir yatırıma dönüştürülebileceği konusunda bakış açılarını genişletecektir.

Related Post