X

EOS Coin Nedir?

Dijital para birimlerinde son iki haftadır yaşanan olumsuz hava, Bitcoin ve Altcoin piyasasında korku yarattı. Özellikle bu sektöre yeni başlayan yatırımcılar epey panikledi. Ancak bu olumsuz hava içerisinde EOS Coin bir yıldız gibi parladı. Sizler için hazırladığımız bu makalede EOS hakkında bilgiler vereceğiz.

EOS’un Yükselişi

Dijital paraların hemen hemen hepsinde 1-2 haftadır düşüş gözlenmektedir. Fakat EOS diğer kripto paralara uymayıp, yükseliş trendine girdi. Kripto para dünyasına yeni giriş yapan EOS’un bu beklenmedik yükselişi, yatırımcıların bir anda dikkatini çekti.
Ethereum’un blok zincirinde, ICO’su yapılan ve smart contract projesi kabul edilen EOS’da, 01 Ocak 2018 tarihinde 2 milyondan fazla token dağıtıldı. Bununla beraber toplam sayısı yaklaşık 1 milyarı bulan token satışlarının, Ethereum altyapısı üzerinde toplam 341 günde tamamlanmasının beklendiği açıklandı. EOS’un kurucusu Block.one’a göre, normalden daha uzun süren token satış süresi boyunca EOS toplumu sanal para ile daha çok vakit geçirebilecek ve dağıtımına katılabilecek.

EOS Coinin Değeri

2018’in başlarında %321’lik değer artışı ile bir anda herkesi şaşırtan EOS, 01 Ocak 2018 tarihinde 5,40 doları gördü. Piyasaya 1 dolarlık başlangıç fiyatı ile başlayan EOS’un da piyasa değeri 800 milyon doların üzerine çıktı.
Sizler için bu makaleyi hazırlarken, 15.01.2018 tarihi itibariyle EOS’un değeri 14,19 dolar seviyelerindedir. Piyasa değeri 8,5 milyar dolar ve işlem hacmi ise 850 milyon doların üzerindedir. EOS, en değerli kripto paralar listesinde 11. sırada yer almaktadır.

Sonraki Token Dağıtımı 01.06.2018’de

EOS’un proje grubu, belirli aralıklarla tokenleri dağıtmaya devam ediyor. EOS tokenleri şu an için kripto para borsalarında işlem görüyor ve yatırım olarak kullanılıyor. Ancak 01.06.2018 tarihinde yapılması planlanan token dağıtımı etkinliklerinden sonra, tokenlerin Ethereum platformunda sabit olacağını ve transferinin mümkün olmayacağını belirtmemiz gerekmektedir. Bu tarihten sonra tokenleri sadece token sahipleri kullanacak. Yatırımcıların elindeki bu tokenler ile geliştirilen merkezi olmayan uygulamalarda kullanılacağı açıklanmıştır.

Related Post