X

Başarıya Giden Yolda Neden Pes Etmemeliyiz?

Başarıya giden yolda çeşitli zorluklarla karşılaşabiliriz. Bu zorluklar bazı zamanlarda bizleri olumsuz etkileyip başarısızlık ve hayal kırıklığına sürükleyebilir. Ama unutmamalıyız ki, bu zorluklar bizim dayanıklılığımızı, sabrımızı ve isteğimizi ölçmek için bize yapılan testlerdir.

Biliyoruz ki hayat başarısızlıklardan başarıya uzanan hikayelerle dolu. Başarısız olduğunuz zamanlarda hatalarınızdan ders çıkararak ve pes etmeyerek kendi başarı hikayemizi oluşturmak bizim elimizde. 

Risk Almaktan Korkmamalıyız

   Yaşımız kaç olursa olsun yeni tecrübeler kazanmaktan korkmamalıyız. Hayat her anında fırsatlarla dolu. Bu fırsatlara karşı kendimizi kapamamalıyız. Karşımıza çıkan yeni seçenekler belki de bizlere bambaşka yollarının kapılarını aralayabilir. Konfor alanımızın dışına çıkarak bu yolları görmeliyiz. Kimse risk almadan başarıya ulaşamamıştır. Mutlu bir gelecek için hem maddi hem manevi açıdan geleceğimize yatırım yapmalıyız. Bu zamana kadar risk almamak adına kendimizi kısıtladığımız alanlara yönelmeliyiz. Yeni tecrübeler edinmek bizi her zaman ileriye götürür. Örneğin; daha önce hiç bilmediğiniz bir alanda kitaplar okuyarak kendinize yatırım yapabilirsiniz. Maddi açıdan kendinize finansal özgürlük sağlamak için ufak riskler alarak finansal piyasalardaki yatırım yollarını keşfedebilirsiniz. Bu konuyla alakalı olarak “Her Gün Daha İyi Bir Sen İçin Kendine Yatırım Yap” isimli blog içeriğimizi okuyabilirsiniz. 

Yatırımlarımızdan Neden Vazgeçeriz?

   Aslında hayatımızın her anında farketmeden de olsa çeşitli yatırımlar yaparız. Kişisel gelişimimizi arttırarak kendimize, birikimlerimizi değerlendirerek geleceğimize, arkadaşlarımızla iyi geçinerek dostluklarımıza yatırım yaparız. Bunların hepsi daha mutlu bir hayat yaşama arzumuz içindir. Ama bazen birikimlerimizi değerlendirme konusunda başarısız olabiliriz. Birikimlerimizi değerlendirebileceğimiz seçeneklerden bazıları finansal piyasalardaki yatırım araçlarıdır. Bu yatırım aracını tanımadan onlardan büyük beklentiler içine gireriz. Kısa sürede zengin olma arzusuyla yanlış adımlar atarız. Elde edeceğimiz başarısız sonuçlarda kendimizdeki hataları aramak yerine suçu yatırım aracına atmayı tercih ederiz. Böylece kendi hatamız yüzünden yatırım yapmaktan vazgeçerek uzun vadede elde edeceğimiz kazançlara engel oluruz.

Başarıya Ulaşmak İçin Acele Etmemeliyiz

   Tüm insanların doğasında istediğine hemen ulaşma arzusu vardır. Hepimiz uğraşmadan,zorluk çekmeden bu sonuçlara hemen ulaşmak isteriz. Sorunlara canavar gözüyle bakarız ve bunlarla karşılaşmamak isteriz. Bazen de bu sorunları görmezden geliriz çünkü onlardan korkarız. Peki bu doğru mudur? Başarıya giden süreçte karşılaştığımız sorunları başarının temel taşları olarak düşünmeliyiz. Sorunlardan kaçmadan doğru çözümler üreterek ilerlemeliyiz. Hatalarımızdan tecrübeler edinmeliyiz. Eğer çıktığımız bu yolda temelimizi sağlam oluşturursak yolun geri kalanında daha güçlü oluruz. Bu yüzden acele etmeden, planlar yaparak ve sorunları çözerek ilerlemeliyiz.

Neden Pes Etmemeliyiz?

   Hayatımızın her alanında zaman zaman zorluklarla karşılaşırız. Bu zorluklar bizi başarısızlığa itip cesaretimizi kırabilir. Cesaretimizin kırıldığı andan itibaren mücadele etmek yerine pes etmek daha cazip ve kolay gelebilir. Eğer bu noktada tahammül edemeyip pes edersek uzun vadede elde edeceğimiz kazanç fırsatlarını kaybederiz. Peki bu cazibeden nasıl kurtulabiliriz? Öncelikle hedeflerimizi tekrar hatırlamalıyız. Bu hedeflere ulaşmak için vazgeçmek yerine azimle ve sabırla çalışmamız gerektiğinin farkına varmalıyız. Bu karşılaştığımız zorlukların sürecin bir parçası olduğunu bilmeliyiz. Finansal piyasalarda yatırım yaparken de aynı durum geçerlidir. Piyasalardaki tecrübemiz yaptığımız işlemlerle alakalıdır. Eğer yeni bir yatırımcıysak tecrübesizliğimiz ve hatalarımız yüzünden ufak kayıplarla karşılaşabiliriz. Eğer bu hatalarımızdan dersler çıkartıp bunları tekrarlamazsak bu ufak kayıplarımız gelecekte bizlere büyük kazançlar sağlayacaktır.

İlham Alın

Eğer gerçekten başarılı olmak istiyorsak kendimize başarıya ulaşmış insanları ilham almalıyız. Başarılı insanların hayatlarını incelemeliyiz. Onların sadece başarı hikayelerini değil başarısızlık hikayelerini de analiz etmeliyiz. Başarılı insanlar, başarıya giden süreçte defalarca başarısız oldu. Başarısız oldukları anlarda belki kendilerini çaresiz hissettiler. Ama asla pes etmediler. Bu başarısızlıkların derinine inerek sorunları gördüler. Bunları görmezden gelmeyerek çözümler üretmeleri onları daha da güçlü hale getirdi. Azimle ve sabırla çalışarak hedeflerine ulaştılar. Onlar hedeflerine ulaşmakta kararlı olmasaydılar şuan hiçbirini tanımıyor olacaktık. Çünkü tarih yalnızca başarılı olanları yazar

Related Post