Brexit konusunda tüm etkilerin ortaya çıkmasının biraz zaman alacağını belirten Kaplan, teşviklerin geri çekilmesinin kademeli olması gerektiğini ve petrol piyasasınında gelecek yılın ilk yarısında denge fiyatına ulaşacağını ancak bu yıl sonuna kadar volatilitenin devam edeceğini belirtti.
Bu yıl için tüketim etkisiyle %2 civarında bir büyüme etkisi beklediklerini dile getiren Kaplan, Enflasyonda son dönemde görülen yükselişle beraber hedef olan %2 lik hedefe ulaşılacağı konusunu desteklediğini dile getirdi. Çin tarafında gelecekte büyüme oranlarının düşebileceğini ve 2024'te iş gücüne katılım oranının %61 seviyelerinde olacağını belirtti.
Son bir kaç yılda nört faiz oranının önemli gerileme gösterdiğini dile getiren Kaplan, nört faiz oranında yaşanan bir gerilemenin para politikasını daha zorlı hale getirdiğini ayrıca küresel borç birikimi ve yavaşlamanın ABD üzerindeki etkilerini yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi.
Faiz artışı konusunda sabırlı ve kademeli olunması gerektiğini ve güçlü doların çin üzerinde negatif istikrar bozucu etkisinin olduğunu söyleyen Kaplan, Çin'in çelişen zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Ayrıca Çin'in üzerinde kur bağlantılı baskılarında olduğunu belirten Kaplan, enflasyon konusunda da sabırlı ve ihtiyatlı olmak gerektiğini açıkça belirtti.
Aylık 80-125 bin arası istihdam büyümesi hedeflediklerini ve bu hedefin ekonomide kullanılmayan alanların doldurulması için güven sağlayacağını dile getiren Kaplan, FED'in ikili yönetim anlayışına dair ilerlemeleri de değerlendirmeye devam edeceklerini dile getirdi. Para politikasının etkilerinin gecikmeli olduğunu hatırlatmakta fayda gören Kaplani, küresel risklerin dikkate alındığında teşviklerin geri alınması konusunda sabırlı ve ihtiyatlı olmak gerektiğini önemle vurguladı.