Altın fiyatları, doların kayıplrınıkorumasıyla birlikte kazançalrını ikinci güne taşıdı. Geçtiğimiz haftaki Jackson Hole konferansında bir araya gelen merkez bankacıları para politikasına yönelik pek az ipucu verdi.
Spot piyasada işlem gören altın, Cuma günü % 0.4 yükselmesinin ardından, gün içinde % 0.2 artıda 1,294.38 dolar oldu. Değerli metal geçtiğimiz hafta % 0.7 değer kazandı. Dolar Endeksi Cuma günkü işlemlerde % 0.7 ile haftanın en sert kaybını kaydetmesi sonrasında haftanın ilk işlem gününde fazla değişiklik göstermedi.
Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan, “Yellen ve Draghi para politikası stratejilerine ilişkin belirsizliklerini korudu; bu da piyasa oyuncularına para politikası belirsizliği üzerinde altın fiyatlarını yükseltme nedeni verdi” dedi.