X

Zengin Olmanın Yolları

Zengin olmak nedir dendiğinde ilk olarak ihtiyaçtan daha fazla mala sahip olmak şeklinde bir tanım akla gelebilir. Peki neden zengin olmak istiyoruz?

Yaşamımızı konforlu, keyifli bir hale getirmek ve bu bağlamda yapmak istediklerimiz konusunda daha da özgürleşebilmek…

Bundan kaynaklı mevcut durumun iyileştirilmesi yönünde farklı yatırım stratejileri ile yola çıkar ve kâr elde etmeyi planlarız. Bu stratejiyi belirlerken de doğru ve güvenilir kaynakları kullanmayı tercih ederiz.

Buradan hareketle birkaç örnekleme yapalım;

Zengin olmanın birkaç yolu vardır. Bu yollardan bazıları şans gerektirirken bazıları da emek, gayret gerektirir. Şanslı olup bir şans oyunu kazanmanız ve zengin olmanız düşük bir olasılıktır ancak çalışkan olup emek vermeniz ve bunun karşılığını almanız çok yüksek olasılığa sahiptir. Ve biz zengin olmanın yolları ilgili başkalarının sizlerle paylaşmayacağı gerçekleri paylaşmak istiyoruz.

Her yılbaşında milli piyango yazıp milli piyango sonuçlarını arama motorlarında aradık. Ancak sonuç her seferinde hüsran oldu. Beklediğimiz gibi zengin olamadık. Çünkü zengin olmanın yolu şans oyunları değildir. Zengin olmakla ilgili gerçek gündem hakkında ilk bilmeniz gereken budur.

Zengin olmak istiyorsanız, çalışmak zorundasınız.

Ama bu çalışmayı iş yerinizde saatlerce patronunuza kendinizi göstermek için yapmayacaksınız. Kendinizin patronu olacaksınız. Düşüncülerinize, fikirlerinize, kendinize hakim olacaksınız. Disiplinli ve planlı şekilde çalışacaksınız. İş yerinizde saatlerce verdiğiniz emek sizin istediğiniz gibi bir geri dönüşe sahip olamaz. Herkesin istediği CEO’luk pozisyonu her şirkette bir tanedir ve çok az kişi bu koltuğa sahip olabilir. O nedenle önce kendinizin patronu olarak zengin olma yolunda çalışmaya başlamanız gerekir.

Hayat boyu öğrenmeyi felsefe edinmelisiniz.

Başarılı ve zengin olduğunu gördüğümüz insanların çoğu kendini her gün geliştirmek için uğraşmaktadır. Dünya çapında ünlü milyonerlerin hayatlarını araştırdığınız zaman hepsinin, günün önemli kısmını kitap okumaya ayırdıklarını göreceksiniz. Sizce bu kadar parası olan, hedeflerine ulaşmış bir insan böyle bir okumaya neden ihtiyaç duymaktadır? Cevap çok basit, sürekli gelişmek için. Böylelikle yeni hedefler koymak ve bu hedeflere ulaşabilmek için.

Doğru düşünce yapısına sahip olmalısınız.

Sizin dışınızda olan şeyleri bahane etmeyi bırakıp her şeyi fırsata dönüştürmeye odaklandığınız takdirde doğru düşünce yapısına kavuşacaksınız. Böylelikle zihninizin arkasında işleyen “zengin olmak kötüdür”, “para her şey değil”, “zengin insanlar hep mutsuz” gibi ve doğruluğu olmayan sözlere kulak asmayacaksınız. Sadece bu duruma gelirseniz zengin olduğunuzda kendinize bu hayal mi gerçek mi diye sormazsınız. Doğru düşünce yapısına kendinizi hazırlamazsınız bu düşünceler sizi rahat bırakmazlar ve elde ettiklerinizi de kaybetmeye başlarsınız, zengin olamazsınız.

Amaç ve tutku sahibi olmanız gerekir.

Eğer zengin olmak ve bu durumu keyifle yaşamak istiyorsanız kendinize bir hedef belirlemelisiniz. Para kazanmak temel hedefiniz olmamalı. Öncelikle bir yolunu bulup değer üretmelisiniz. Bunu isterseniz bir şirket kurarak yaparsınız, isterseniz bir Youtube kanalı ya da bir blog açarak. Ancak zengin olmak istiyorsanız, bir amacınız olmalı ve bu amacınıza yol alırken değer üretmelisiniz. Amacınızın, tutkunuzla doğrudan ilişkisi olması da üretimizin değerini, kalitesini arttıracaktır. Ve ne kadar değer üretirseniz o kadar para kazanırsınız.

Girişimcilik, yatırım yapmak, kendi değerini üretmek.

Son aşamada da bu üç yoldan en az birine gitmeniz gerekmektedir. Girişimcilik bir iş kurarak, bir sorun çözerek ya da bir hizmet vererek değer üretmektir. Yatırım yapmak piyasadaki dalgalanmalardan, şirketlere ortak olarak ya da bir girişime destek olarak üretilen değerdir. Kendi değerini üretmek ise yazar, oyuncu gibi meslekler sayesinde ünlü, popüler bir kişi olarak bundan değer üretmektir.

Girişimci olabilmek için girişimcilik kurslarına başvurabilirsiniz ve bu alanda çalışmalar yapabilirsiniz. Yatırımcı olabilmek için kurumumuza başvurarak yatırım araçları hakkında tamamen ücretsiz bir eğitim alabilirsiniz. Yatırım yapmak tek konu üzerinde çalışmanızı gerekeceğii için girişimcilik kadar sizi yormayacaktır. Yatırım yaparken sadece kendinizden ve paranızdan sorumlu olurken, girişimci olurken detaylarla uğraşacağınız gibi her şeyden siz sorumlu olacaksınız.

Girişimcilik ve yatırımcı olmak birbirinden farklı olsalar da zengin olmak için bilinen yollardır. Kendi değerini üretmek de bu şekliyle olmasa da ünlü olmak şekliyle yine çok bilinen bir yoldur. Burada yatırım harici olan iki yolun da bir yerde yatırıma varacağını söylemeden geçmek olmaz. Isterseniz girişimci olarak, isterseniz ünlü olarak elde ettiğiniz değeri bir şekilde arttırmak isteyeceksiniz. Bunun için de yatırım yapma yoluna gireceksiniz. Bu nedenle yatırım araçlarını tanımak ve bilmek zengin olmanın hem başında hem sonunda işinize yarayacaktır. O nedenle yatırım hakkında kendinizi geliştirmeyi hiç ihmal etmeyin.

Related Post