X

Zengin Olmanın 5 Yolu

Günümüzde herkes en kısa yoldan zengin olmanın umuduyla yaşar ancak pek çoğumuz için bu umut hayalden öteye geçmez. Hızlı zengin olmaktan daha ziyade bu konuya daha planlı bir yaklaşım gösterenlerin başarılı hedeflerine daha fazla yaklaştıkları görülmektedir. Zengin olmak için başarının anahtarını açan elbette bir çok farklı yöntem var ancak bu yolların pek çoğunda bireyler yolun sonunu bir türlü getiremez. Bu umut yolculuğu sonraki aşamalarda daha farklı yollar ile kesişir ve daha karmaşık hale gelir.

Dünya’nın şu an en zengin adamı olan ünlü yatırımcı Warren Buffet, bu konuyla ilgili toplumlara onlarca sır ve bu sırları uygulama yollarını açıkça pek çok defa dile getirmiştir. Dünya’daki diğer zenginlerle yapılan tüm söyleyişilere de bakıldığında, aslında varılan ortak nokta hep aynıdır. Zengin olmanın 5 en önemli ortak akıldan üretilen tavsiyelere tek tek bir kez daha göz atalım.

Yatırım Yapın

Her ne iş yapıyorsanız yapın, her ne sektörde ticaret yapıyorsanız yapın, mutlaka elde ettiğiniz kârları tekrardan Yatırıma dönüştürecek bir döngüyü oluşturmaya çalışın. Kazancı çarçur etmeden tekrardan yatırıma dönüştürebilmek, zengin olma yolundaki en temel yöntemlerden biri olarak karşımıza çıkmakta. Günümüzde pek çok yatırım fırsatları mevcut. İster kendi işinizin patronu olup ticarete atılın, ister gayrimenkul yatırımı yapın, isterseniz de finansal piyasalarda yatırımcı olun, mutlaka bu yatırımların sizlere uzun vade de büyük geri dönüşümleri olacaktır. Finansal piyasalarda yatırımcı olmak için günümüzdeki DİJİTAL YATIRIM artık önemli bir kavram olarak önplana çıkmaktadır. Örneğin bir e- Yatırım hesabı açarak Hisse Senetleri piyasaları, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası işlemleri, Yurtdışı piyasaları, Tahvil-Bono ve diğer Türev Ürünler gibi yüzlerce yatırım aracında işlem yaparak varlık değerlerinizi hızlıca arttırabilirsiniz.

Herkesten Farklı Olun

Herkesin yaptığını yapmaktan daha ziyade kimsenin yapamadığını yapmaya çalışın. Kimsenin yapamadığını yapmak, sizi toplumda farklılaştıracaktır. Bu farklılık ise size büyük farkındalık yaratacaktır. Bazı yollar vardır ki bir takım emellere ulaşmak için mutlaka izlerinden geçilmesi gerekmektedir. Bazı deneyim ve tecrübeleri kazanmak için elbette ki Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yoktur. Ancak bir noktadan sonra farklı yollar ile ayrışarak yeni keşiflerde bulunmak, sizi kendi konunuzda en iyisi yapacaktır. O yoldan ilk siz gittiğiniz için tüm kaymak size kalacaktır. Başarı beraberinde zenginliği zaten getirecektir.

Startup’lara Katılın

Diyelim ki parlak bir fikriniz yok ve farklı bir ürün geliştiremiyorsunuz. Bu yeteneğinizi bir türlü keşfedemediniz. Ancak geleceği çok parlak olan Startup’lara katılabilirsiniz. Bazen öyle durumlar karşımıza çıkabilir ki, sizin düşünmediğinizi düşünenlerin maddi imkanları pek elverişli olmayabilir. Eğer imkanınız olup da bunu katlama düşünceniz varsa, bu tür parlak firikirlere ortak olabilirsiniz. Evet belki biraz önce bahsettiğimiz kaymağın tümünü yemenizin imkanı olmayacaktır ama bu tür oluşumların içerisinde yer almak size başka kapılarında açılmasına sebebiyet verecektir. Sermaye ortaklığı ile ufak bir oluşumun içerisinde yer almak, belkide 3-5 yıl içerisinde hiç düşünemeyeceğiniz noktalara gelmenize sebebiyet verecektir.

Kumar ve Benzeri Şans Oyunlarından Uzak Durun

Günümüzde pek çok insan kumar veya talih oyunlarında servetlerini tüketmektedirler. Hangi meslek dalından olursanız olun, kazançları kumar ve türev işleyişlerde kaybetmek, budalalıktan başka birşey değildir. Bugüne kadar ki bilginizi, becerinizi, deneyiminizi ve tecrübenizi kazanmak için sarfettiğiniz emek karşılığı elde ettiğiniz kazançları Kumar’da kaybetmek, şansızlık değildir; aptallıktır.

Zenginliğin Göreceli Kavram Olduğunu Kavrayın

Kimine göre zenginlik malla mülkle ölçülür, kimine göre maneviyat ile, kimine göre ise lüks ile ihtiyaç arasındaki farkı anlamaktan geçer. Bu hayatta ihtiyacı kadar olanını karşılamakta bir zenginliktir, ihtiyacın çok üzerinde kendisine yetecek olanının çok daha fazlasına sahip olmakta bir zenginlik göstergesidir. Aslında zenginlik kavramı her derece zenginlikte görecelik göstermektedir. Amazonlardaki fakir ama aç olmayan bir kabile, Afrika’da yiyecek ekmek bile bulamayan ve aç yaşayan bir kabileye göre çok daha zengin olduğunu söyleyebiliriz. Aynı şekilde yaptığı ticarette güzel bir para kazanan orta halli bir firma sahibinin 5 Milyon TL’ye İstanbul’da iyi bir semtte iyi bir villa alması kendisine göre zenginlik ifadesiyken, ABD’de ki sıradan ünlü bir rapçinin 100 Milyon Dolarlık malikanelerde oturması farklı bir zenginliği göstergesidir. Zenginliğin üst sınırı yoktur. İnsanlar zenginleştikçe kendilerine yeni üst sınırlar koymaktadır. İnsanoğlunun tatmin duygusu köreltilmiştir ve hep daha iyisini istemek yaratılışında vardır. Her ne derece zenginlik hedefiniz olursanız olun, gönül zenginliğinizi hiç bir zaman kaybetmeyin.

Related Post