X

Yatırım için Ev mi Araba mı VİOP mu?

Yatırım yapmaya bir yerlerden başlamak hepimizin hayali. Ancak neye yatırım yapacağımızı seçmekte herkes gibi zorlanıyoruz. Günümüzde yatırımcılar, yatırım için ev mi arabamı yoksa VİOP mu? sorusunu oldukça sık düşünmeye başladı. Çünkü geçmişte güvenli liman yatırımı olarak bilinen emlak konut sektörü günümüzde yerini farklı yatırım araçlarına bırakmaya başlamış durumda. İnsanlar günümüzde ortaya çıkan e-Yatırım araçlarına daha hızlı alışmakta ve sıkça bu yatırım araçlarını geçmiş dönemlerin popüler yatırım araçlarının yerine tercih etmektedir.

Doğru Yatırım Ev Almak mı?

Geçmişte güvenilir bir liman gibi görünen emlak sektörü yatırımları günümüzde bu popülaritesini yitirmiş durumda. Gerek projelerin pahalılığı gerekse farklı yatırım araçlarının ortaya çıkışı bu sektöre yapılan yatırımların azalmasına sebep olmuştur. Yatırım odaklı ev almak istediğinizde başta kiraya verme sorunları ve devamında oluşabilecek küçük büyük tüm sorunları göze almanız gerekmektedir. Ortaya çıkan sorunlar ve emlak sektöründe yatırım için gerekli tutarların ev fiyatlarının yüksekliğinden ötürü çok fazla olması insanları alternatif yatırım araçlarına yönlendirmektedir.

Araba Yatırım Aracı mı?

Araç sahibi olmak toplumumuzda bir yatırımdan öte sosyal statü sembolü olarak görülmektedir. Geçmişten günümüze insanlar arabaları gündelik taşıt ihtiyacını gidermek veya iş için kullanmak için oldukça sık alıp-satmaktadır. Ancak araç alımı uzun vadeli kazanç getirmesi hedeflenen bir yatırım aracı olarak görülmemekle birlikte, yalnızca birikimleri bir yere yönlendirmiş olmak amaçlı kullanılmaktadır. Araçlar kullanıldıkça ve model olarak eskidikçe değerini kaybettiği gibi kasko, trafik sigortası, periyodik bakım, akaryakıt, muayene, MTV ve otopark gibi otomobil sahiplerinin olmazsa olmaz masrafları olarak bütçenizde yer tutacaktır.

Yatırımın Yeni Limanı: VİOP

Ülkemizde Borsa İstanbul bünyesinde işlemde olan vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin alım-satımının yapıldığı piyasalara VİOP denir. VİOP yatırımı yapmak için birçok neden bulunmaktadır. Bunların başında riskten korunmak isteyen yatırımcılara sağladığı risk yönetimi gelmektedir. Ayrıca fiyatlara ait beklentilerle kâr elde etmek isteyen yatırımcılarda düşük teminat miktarlarıyla VİOP’ta işlem yapmaktadır. Ayrıca VİOP yatırımcılarına farklı piyasa koşullarında yatırım yapma olanağı sunduğundan var olan özellikleriyle spot piyasalarda yapılan yatırımdan farklılık göstermektedir.

VİOP yatırımına başlamadan önce piyasaları öğrenmek ve uzmanlaşmak için dilerseniz ücretsiz yatırım eğitimlerimize katılabilir veya eğitim videolarımızı izleyerek piyasalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Related Post