X

Para Biriktirmenin Küçük İpuçları

Geleceğe dair planlarımızı gerçekleştirmek için, bugünden bir şeyler yapmak istiyorsanız bu para biriktirmeye başlamak ile mümkün olacaktır. Kenarda bir birikiminiz olmadığı sürece bu durum sizi huzursuz edecek, geleceğinize dair kurduğunuz hayalleri sınırlamak zorunda bırakacaktır. Hele ki iyi bir yatırımcı olma planınız varsa, para biriktirme konusunda daha hassas olmalısınız. Standartların üstünde kazanç elde etseniz dahi, giderleriniz gelirlerinizden fazla ise ortada bir sorun var demektir. Ya paranızı iyi yönetemiyorsunuz ya da para biriktirmenin önemini henüz fark etmediniz. Fakat bugün değilse, yarın mutlaka para yönetebilme ve biriktirme ihtiyacı ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Telaşlanacak bir şey yok. Birkaç küçük önlem ve alınan kararlarla sizler de kolayca para biriktirebilirsiniz.

Para Konusunda Bilgili Olun

Her zaman ülke ve dünya ekonomileri hakkında bilgi sahibi olun. Ekonomi ve finans konularında bilginizin olması, paranızı daha doğru yönetmek için size fikir verecektir. Bir ekonomist edasına bürünmeniz gerektiğini söylemiyoruz fakat para nasıl yönetilir, bilinçli tüketici nasıl olunur, yatırımlarla nasıl para kazanılır gibi başlıklara hakim olmalısınız.

Harcamalarınızın Farkında Olun

Eğer ay sonunda sürekli, “Nereye gidiyor bu paralar?” sorusunu soruyorsanız, bunun cevabını bulun. Giderlerinizi mutlaka not alın. Çok basit olduğunu düşündüğünüz harcamalar bile gelir-gider dengenizi bozabilir. Bu basit harcamalardan gereksiz olanları gözden çıkararak ilk adımı atabilirsiniz.

Borçlarınızı Gözden Geçirin

Eğer borcunuzu sıfırladıktan sonra para biriktirmek istiyorsanız, borcunuzu ödeme esnasında çok dikkatli olun.  Öncelikle ödeyeceğiniz borca karşı, üstlendiğiniz faiz ile birlikte kaybınızı göz önünde bulundurun. Konunun muhasebesini iyi yapın. Ödediğiniz borçları bir kenara not edin. Böylece kalan miktara göre bir plan oluşturun.

Kredi Kartıyla Taksitli Alışverişten Uzak Durun

Eğer para biriktirmek istiyorsanız, kredi kartı ile taksitli alışveriş yapmaktan kaçının. Çünkü kredi kartıyla taksit yapmak, daha kazanamadığınız bir paraya ipotek koydurmakla aynı anlamı taşır. Kartınızın varlığını unutun gitsin! Belirlediğiniz bütçeye göre alışveriş yapın.

Yatırım Yapın

Sadece büyük sermayeler değil, küçük birikimlerinizle de yatırım yapabilir ve bu birikimleri daha da büyük meblağlara ulaştırabilirsiniz. Bunu size güvenli bir şekilde sağlayacak Forex piyasası hakkında bilgiler edinebilir, deneyim kazanabilirsiniz. Konu hakkında güvenilir bir aracı kurumdan destek alarak, biriktirdiğiniz parayı yatırımla değerlendirir, gelecek planlarınıza en kısa yoldan ulaşabilirsiniz.

Para biriktirmeye hemen başlayabilir, birikimlerinizi de InvestAZ Yatırım Menkul Değerler ayrıcalığı ile yatırıma dönüştürebilirsiniz.

Related Post