X

Litecoin Nedir, Nasıl Alınır?

Dünyada pek çok kişi tarafından konuşulan ve tartışılan kripto para birimleri, üzerlerindeki ilgi ve talebi gün geçtikçe arttırmaktadır. Bitcoin, Ripple, Ethereum, IOTA gibi sanal paraların rakibi olarak görülmekte olan Litecoin, bu aralar birçok yatırımcının dikkatini çekmiş durumdadır. Diğer para birimlerinden daha kolay ve hızlı anlaşılabilmesi için Litecoin’in görsel rengi gümüştür. Bugün sizler için hazırladığımız bu makalede Litecoin ile ilgili birçok bilgi vereceğiz.

Litecoin Nedir?

Dijital para piyasasının yıldızı yeni parlayan sanal para birimidir. Google’un bünyesinden ayrılan Charlie Lee tarafınca tasarlandıktan sonra piyasalara girmiştir. Son zamanlarda iyice popüler olan bu dijital para biriminin, gelecekteki fiyat beklentisinin çok daha yüksekte olabileceği konuşulmaktadır.

Litecoin Nasıl Alınır?

Litecoin alabilmeniz için çeşitli coin borsaları bulunmaktadır. Bu platformların seçimi yapılırken dikkatli olunmasını öneririz. Düşük komisyonlu ve güvenilir platformlar tercih edilmelidir. Bu yüzden iyi bir araştırma yapmalı ve kullanıcı yorumlarını dikkate almalısınız.

Litecoin ile Bitcoin Arasındaki Fark Nedir?

Bu 2 sanal para arasındaki gözle görülür en büyük fark, işlem hızıdır. Herkesin bildiği üzere Bitcoin oldukça yavaş bir sisteme sahiptir. Litecoin ise tam tersine kullanıcılar için büyük bir avantaj sağlayan yüksek hızı ile bilinmektedir. Bu yüksek hız sayesinde kullanıcıların işlemlerini oldukça kolaylaştırmaktadır. Ayrıca Litecoin’in üretim limitini, Bitcoin’in üretim limiti ile karşılaştıracak olursak, 4 katına tekabül etmektedir ve bu da 84 milyon adettir.

Litecoin’in Yükselişi Devam Edecek mi?

Sanal para birimlerinin bu hızlı yükselişinin nereye kadar süreceği herkes tarafından en çok merak edilen soruların başında gelmektedir. 2017 yılında Litecoin, yaklaşık olarak %5000’in üstünde değer kazanarak tarihi bir başarıya imza atmıştır. 2017 yılının başlarında 6 dolar seviyelerinde işlem gören Litecoin, yılsonuna doğru 300 dolar seviyelerini görmüştür. Bu hızlı yükseliş sayesinde Litecoin, küçük ve büyük bütün yatırımcıların ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Litecoin Ne Kadar?

Litecoin, 15.01.2018 tarihi itibariyle 241 dolar seviyesinde işlem görmektedir. Piyasa değeri 13 milyar dolar ve günlük işlem hacmi ise 900 milyon doların üzerindedir.

Related Post