X

Gerçek Bir Yatırım Uzmanınız Var mı?

forex yatırımcı

Yatırım uzmanı kimdir?

Yatırım uzmanı, gerekli yeterlilik belgelerini almış ve piyasa içerisinde belirli bir tecrübeye ulaşmış, yaptığı piyasa analizleri ile sorumluluk alabilecek yatırımcılara yön verebilecek yetkin kişiye denir.  Yatırım uzmanı sektöre içindeki dinamiklere hakim olup kendisinden tavsiye isteyen yatırımcılara en doğru bilgileri aktarmalıdır. Piyasanın içinde olduğu süreçte edindiği tecrübeleri de aktararak destek olabilir.

Yatırım Uzmanı size ne fayda sağlar?

Yatırım uzmanı sürekli piyasanın içinde olması, temel ve teknik analiz boyutundaki bilgisi ile piyasanın gelecekte nasıl şekilleneceği ve bu durumda nasıl bir yol haritası izlenmesi gerektiği konusunda bir fikir verebilir. Yatırım piyasasında her zaman işler yolunda gitmeyebilir yada çok sık görmediğimiz bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu durumda teknik bilgi ve becerisi yüksek olan Yatırım Uzmanından destek almak faydalı olabilir.Yatırım Uzmanı piyasada ki veri akışını yakından ve anlık olarak izlemesi ise bir diğer avantaj olarak kullanılabilir.Piyasada açıklanması beklenen verilerin ne yönde olacağını daha önceden tahminleyebildiği için yatırımcılarına yeni strateji belirlemede ve oluşabilecek risklere karşı nasıl bir pozisyon almaları konusunda destek de olabilir. Birikimlerimizi en iyi değerlendirmek için dalgalanmanın yüksek olduğunu yatırım sektöründe Uzman desteği almak her zaman sizi kayıp noktasından uzaklaştırmış olacaktır.Böylece tasarruflarınızı korumuş olacaksınız ve yatırım piyasasının size sunduğu kazanç avantajlarından yararlanmış olursunuz.

İhtiyacım var mı? Neden?

İster yeni başlayan bir yatırımcı olun isterseniz profesyonel bir yatırımcı olduğunuzu düşünün eğer Yatırım sektöründen kazanç elde etmek istiyorsanız mutlaka bir Yatırım Uzmanınız olmalı. Yeni başlayan bir yatırımcı olduğunuzu düşünürsek , hangi nokta alım fırsatı olabilir , hangi durumda piyasadan çıkılmalı gibi sorularla çok fazla karşı karşıya kalınabilir. Bu soruların cevapları doğru şekilde verilmezse istemediğiniz sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz. Profesyonel bir yatırımcı olduğunuzda ise piyasayı yönlendiren haberleri, verileri, beklentileri, her zaman çok yakından takip edemeyebilirsiniz. Çünkü yatırım sektörüne bakıldığında bir çok yatırımcı kendi işlerinin yanında bu sektörden kazanç sağlamaktadır. Yatırım piyasasında kazanç sağlamak için verileri , haberleri çok sıkı takip etmek için önemli bir zaman ayırmak gerekebilir. Ancak gündelik işinizin yanında buna çok fırsat bulamayabilirsiniz. Burada Yatırım Uzmanı ile bağlantıya geçerek bilgi alışverişi yaparak yatırımlarınız yönlendirebilirsiniz. Yatırım Uzmanından aldığınız ya da gözden kaçırdığınız bilgi portföyünüzün karlılığını devam ettirmesine yardımcı olacaktır.

Yatırım uzmanı ve yatırım kuruluşlarını seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Yatırım Uzmanının  piyasa içerisinde tecrübesi olan ve yetkinlik belgelerine sahip bir uzman olmasına özen göstermelisiniz. Bilgilendirme yaparken gayet açık ve sorduğunuz soruları ya da merak ettiğiniz konuları şeffaf bir şekilde açıklamalıdır.Yatırım Kuruluşunu seçerken sektör içindeki öncü kurumlardan olması ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından denetlenen bir firma olmasına özen gösterilmelidir. İnsanlar genelde yatırım piyasasında tasarrufları ile  alım-satım yaparak kazanç elde ederler. Denetlenen bir kurum ve yetkin bir yatırım uzmanı ile şeffaf ve güvenilir yatırım yapmak, yatırım piyasalarında çok önemlidir.Bu yüzden birikiminizi nerede yönlendirdiğinize dikkat etmeli ve kararınızı bu kriterleri göz önüne alarak vermelisiniz.

Yatırım uzmanı maliyeti var mıdır? Ne ödemem gerekir?

Eğer yatırım sektörü içerisinde önemli bir paya sahip olan bir kuruluşta yatırım işlemleri yapıyorsanız Yatırım Uzmanlığı desteği için bir ücret ödemek zorunda değilsiniz. Yatırımcı sayısının gelişmiş ülkelere göre az olduğu ülkemizde ücretsiz yatırım uzmanlığı da tasarruflarıyla kazanç sağlamak isteyen yerli yatırımcılar için teşvik edici oluyor. Yatırım Uzmanı maliyeti olmamasının bir diğer avantajı ise kendinize ek kazanç sağlamak için değerlendirdiğiniz bu alanda bir maliyetten daha kurtularak piyasada daha çok yatırım fırsatı yakalamanız olabilir.

Related Post