X

En Büyük Başarılar Kayıpla Başlar

İnsan hayatında kayıplar kazançlara göre daha fazla duygusal etki bırakmıştır. Yatırımcının hayatında kayıp kelimesi kazanca göre daha önemli bir yere sahiptir. Kazanç bir ihtimal iken kayıp ise olması istenmeyen bir durumdur. Kaybın üzüntüsü, kazancın sevincinden her zaman daha büyüktür. Önemli olan ise bu kayıpların size kazandırdığı deneyimleri lehinize kullanmak ve kazanç ihtimalinizi arttırmaktır. Hayatınızın neresinde olursa olsun yaşanan kayıplar hedefe giden yolda bir basamak olmalıdır. Peki bu kayıpları nasıl kazanca dönüştürürsünüz?

Pes Etme !

Kayıp, iş hayatı, kariyer veya yatırım gibi yaşamın birçok alanında karşılaştığımız sorunlardan biri olabilir. Bu kayıplar bazen bizim verdiğimiz kararlar sonrası bazen de bizim dışımızda gelişen olaylar neticesinde hayatımızı olumsuz etkileyebilir. Burada yapmamız gereken ise kayıp aldığımız bir karar sonrasında gerçekleştiyse, tekrarlamaması için bu karardan bir ders çıkarmamızdır. Bu deneyim sizin bir sonraki adımınızı daha sağlam atmanızı sağlar. Buradaki ince nokta ise aslında yaşadığımız kayıp bize deneyim kazancını, hedefimiz için kararlı ve sağlık bir şekilde ilerleme kaydetmemizi sağlamış olur. Kısacası yaşanan kayıplar asla sizi yıldırmasın. Kayıpları her zaman sizi güçlendiren ve sonraki aşamaya taşıyan bir adım olarak düşünün.

Asla Pes Etmeyin.

Bakış Açını Değiştir !

Bazen yaşanan kayıplar sürekli hale gelebilir. Özellikle yatırım piyasasıyla uğraşan insanlar bu duruma düştüklerinde hemen fark etmeye çok dikkat etmelidir. Bu duruma düşen insanlar sürekli aynı yolu deneyerek kazanmaya çalışır ve aynı şekilde kaybederler. Kaybetmeye başladıkça panikleyip diğer alternatifleri değerlendirme noktasında ise zorluk yaşayabilirler. Burada yapılması gereken akıntıya karşı kürek çekmekten vazgeçip yeni bir bakış açısı yakalamak, yeni bir yol keşfetmek. Bunu gerçekleştirdiğinizde göreceksiniz ki artık kayıp noktasından uzaklaşmış ve hedeflediğiniz kazanca ulaşmaya daha yaklaşmış olacaksınız. Unutmayın ki Edison ampulün keşfi sırasında binlerce kez farklı maddelerle ve yöntemlerle deney yapmıştır. Her seferinde aynı yolu denemiş olsaydı asla doğru yolu ve ampülü keşfedememiş olacaktı.

Stratejini Kur !

Hayatınızın neresinde olursa olsun mutlaka alacağınız kararların öncesi ve sonrasını planlayarak adım atın. Yatırım piyasasında strateji kurmak sizi her zaman kayıp noktasından uzaklaştırarak hedefiniz olan kazanç bölgesine daha emin ve daha kolay ulaşmanızı sağlar. Stratejinizi kurarken yapmanız gereken çok yönlü düşünmek ve kendinize “kayıp noktasına gelmeden kazanca nasıl ulaşırım” sorusunu sormanızdır. Eğer yatırım piyasasıyla ilgileniyorsanız bu ilginizi tecrübeye dönüştürmenin en kolay yolu aracı kurumların sağladığı demo hesapları kullanmaktır. Deneme hesap sayesinde yatırım stratejileri deneyerek kendinize kazanç yolu çizebilirsiniz. Bu hizmetimizden faydalanmak isterseniz, formu doldurup kayıt bırakabilirsiniz.

Kendini Tanı !

Hayatınız boyunca karar alacağınız zaman daha önce verdiğiniz kararları aklınıza getirin. Karar alırken olası sonuçları göz önünde bulundurarak adım atın ve bu sonuçlar doğrultusunda psikolojinizin nasıl cevap verdiğini hatırlayın. Ne kadar risk alabiliyorsunuz? Kayıplar psikolojik olarak sizi ne kadar geri götürdü? Kazançlar hedefinizi değiştirdi mi? Bu ve bunlar gibi soruların cevaplarını doğru şekilde bulduğunuz zaman kendinizi tanımaya başlayacaksınız. Böylelikle bir sonraki karar aşamasında her zaman kayıp noktasından biraz daha uzaklaşmış olacaksınız. Hayatta olaylara karşı verdiğiniz tepkileri bilmek size, hedefinize ulaşmanızda ve doğru kararlar alarak ilerlemenizde büyük katkı sağlayacaktır.

Kendine Yatırım Yap !

Sürekli gelişen ve küreselleşen dünya kültüründe çağı takip etmeyi bir kenara bırakmamalısınız. Gelişen teknoloji ve her geçen gün artan eğitim kalitesini kullanarak kendinizi daha ileriye taşımaya çalışın. Kayıp yaşadığınız noktada “Neden bu kaybı yaşadım?” sorusunu kendinize sorup eksik ya da yanlış bilgiyi düzeltip hedefe giden basamakları daha sağlam çıkmalısınız.

Bu temel kuralları uyguladığınızda göreceksiniz ki yaşanan kayıplar yaşamınızın her yönünde azalmaya başlayacaktır. Unutmayın ki en büyük kazançlar kayıplar ile başlar..

Related Post