Makaleler

Para Piyasalarını Ne Kadar Biliyorsunuz?

InvestAZ
Yazan InvestAZ

Her gün medyada para piyasaları ile ilgili birçok farklı terim ve isimle karşılaşıyoruz. Peki bunların ne anlama geldiğini biliyor musunuz? Hadi kendinizi 10 soruda test edin. 

 

1) Forex piyasalarında ne kadar sürede işlem yapılır?

A) 1 gün
B) 1 saat
C) Anında
D) 1-3 ay arası

 2) Hangisi Forex piyasasının avantajı değildir?

A) Erişim kolaylığı.
B) Az ve değerli yatırım ürünleri bulundurması.
C) Kaldıraç sistemi.
D) Çift yönlü işlem imkanı.

3) Aşağıdakilerden hangisine Forex’te yatırım yapılmaz?

A) Döviz kurları
B) Değerli metaller
C) Emlak – gayrimenkul
D) Hisse senetleri.

4) FED ne demektir?

A) The Federal Open Market Commitee – ABD Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi
B) European Central Bank – Avrupa Merkez Bankası
C) Bank of England – İngiltere Merkez Bankası
D) Federal Reserve Bank – Amerika Merkez Bankası

5) 20 Nisan’da hangi isim TCMB’nin başkanı seçilmiştir?

A) Murat Çetinkaya
B) Erdem Başçı
C) Durmuş Yılmaz
D) N. Süreyya Serdengeçti

6) Kaldıraç sistemi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Sermayenin 10 katı işlem yapılabilir.
B) Kardan çok risk yaratır.
C) Yatırımcıya yatırımlarında avantaj sağlar.
D) Kaldıraç kullanmak için küçük bir teminat bile yeterlidir. 

7) İşlemler sırasında karı almak için hangi emir verilir?

A) Karımı topla.
B) Satışı durdur.
C) Zararımı durdur.
D) Satış limiti.

8) Tüketici güven endeksi neyi ifade etmez?

A) Tüketicilerin kişisel mali durumlarını
B) Tüketicilerin genel ekonomiye ilişkin durum değerlendirmelerini.
C) Tüketicilerin harcama ve tasarruf eğilimlerini.
D) Tüketicilerin psikolojik durumlarını.

9) Forex piyasası hangisinden etkilenir?

A) Mikroekonomik veriler.
B) Makroekonomik veriler.

10) Piyasalarda yatırım yapmadan önce hangisini yapmamak gerekir?

A) Profesyonel destek alınmalıdır.
B) Lisanslı bir aracı kurum ile çalışılmalıdır.
C) Yatırım bütçesi oluşturulmalıdır.
D) Çevrede bulunan kişilerden fikir alınmalıdır.

 

CEVAPLAR:

1: C, 2: B, 3: C, 4: D, 5: A, 6: B, 7: A, 8: D, 9: B, 10: D

Yorum Yap