X

Para Hakkında En İyi 5 Film

Siz de bizim gibi para kazanmayı ve paradan konuşmayı seviyorsanız, size önereceğimiz birbirinden sürükleyici filmler var. Dünya sinemasının en iyi filmlerinden para kazanma, kaybetme, hırs, risk ve kriz hakkında çok şey öğreneceksiniz.

The Wolf of Wall Street – Para Avcısı
The Wolf of Wall Street’te zengin olmak arzusuyla 24 yaşındayken Wall Street’e giden Jordan Belfort’un (Leonardo Di Caprio) gerçek hikayesi anlatılıyor. Wall Street’te komisyoncu olarak başladığı kariyerinde önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak milyoner ve şirket sahibi olan Jordan’ın hayatı işte bu noktadan sonra kaosa dönüşüyor. Ancak biz daha fazla spoiler vermeyelim, siz en iyisi filmi izleyin.

Margin Call – Oyunun Sonu
Finansal krizden şirket mi yoksa müşteriler mi etkilenmeli? İşte şirketin karar vermesi gereken sorun bu… Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Zachary Quinto, Demi Moore gibi yetenekleri buluşturan film krizi fırsata çevirmek konusunda iyi bir örnek. 2008 yılında yaşanan finansal krizi bir yatırım şirketinin gözünden ele alan Margin Call filmi, tüm zamanların en iyi filmlerinden biri.

Runner Runner – Büyük Kumar
Princeton Üniversinde Matematik okuyan Richie Furst, arada sırada bir poker sitesinde kumar oynamaktadır. Bir gün kazanacağından emin olduğu bir oyuna tüm birikimini yatırır, ancak hepsini kaybeder. Bu işte bir hile olduğundan şüphelenen Furst, soluğu Kosta Rika’daki poker sitesinin sahibinin yanında alır… Justin Timberlake, Ben Affleck ve Gemma Arterton’ın başrollerini paylaştığı Runner Runner’da heyecan ve tempo hiç düşmüyor.

Wall Street – Borsa
Michael Douglas’a En İyi Erkek Oyuncu ve Altın Küre ödüllerini kazandıran bu film konusuyla da Akademi Ödülüne layık görüldü. Borsa hakkında yapılan en iyi filmlerden biri olan Wall Street’te genç bir borsacı olan Bod Fox’un (Charlie Sheen) Wall Street efsanesi Gordon Gekko (Michael Douglas) tarafından baştan çıkarılarak yasa dışı ve kazançlı dünyaya adım atışı anlatılıyor.

Wall Street: Money Never Sleeps – Wall Street: Para Asla Uyumaz
Wall Street filminin devam niteliğinde olan bu film, efsanevi Gordon Gekko’nun 20 yıl sonraki hayatını konu alıyor. Hapiste geçirdiği 20 yıl boyunca dışarıdan bilgi alarak servetini katlayan Gekko, özgürlüğüne kavuştuğu andan itibaren yeniden dünya gündemine oturuyor. Aldığı acımasız kararlar ve kural tanımaz tavırları ile hafızalara kazınan Gekko’nun, yeni hikayesini soluksuz izleyeceksiniz.

Related Post