X

Emtiaların Kazandıran Dünyası

Emtialar, altın, gümüş, ham petrol, kurşun, pamuk gibi kendinden daha değerli olan oluşumlarında ham madde veya ara madde olarak bulunan, değeri tüketici kişiler tarafından belirlenen ve ticarete konu alınabilen ürünlerdir. Bu bağlamda sadece emtialara bakarak bile bir ülkenin durumu ve maddi kaynakları hakkında kolaylıkla bilgi sahibi olabiliriz. Bu yüzden emtialar, stratejik bir önem de taşır.

Emtia Borsası

Emtialar aynı zamanda borsada işlem görebilen birer yatırım aracı olarak da kullanılabilmektedir. Emtiaların işlem görerek değer kazandığı veya kaybettiği piyasaya ise Emtia Borsası adı verilir. Ülkemizde tam 133 adet Emtia Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

Emtia borsası içerisinde yapılan alım ve satım işlemleri, yani yapılan Emtia Ticareti oldukça güvenilir ve karlıdır. Fakat emtia ticareti içerisinde alımı yapılan bir emtia ürünü için fiziksel olarak tonlarca ürün satın alındığı gibi bir durumdan bahsedemeyiz. Burada sadece belirtilen emtia fiyatlarına ve bu alandaki farklılıklara göre yatırımlar yapılmaktadır.

Emtia Yatırımları

Emtia yatırımları yapmak günümüzde kullanılan teknolojiye göre oldukça kolay bir hal almaktadır. Emtia borsası içerisinde işlem yapabilmek için mutlaka bir aracı kuruma ihtiyaç duyulmaktadır. SPK tarafından yetkilendirilmiş olan InvestAZ’nin uzman yatırım kadrosu da size bu konuda yardımcı olmakta, yatırımlarınıza doğru şekilde yön verebilmeniz için destek sağlamaktadır.

Tamamen online olarak, yatırım platformları üzerinden gerçekleştirilen işlemlerle emtia yatırımlarınızı hızlı ve sorunsuz bir şekilde halledersiniz. 24 saat işlem yapabilme özelliğine sahip olan forex piyasasında karşınıza çıkacak olan emtialardan kendinize ve beklentilerinize en uygun emtiayı seçtikten sonra hemen yatırıma başlayabilirsiniz.

Emtia Ticareti

Emtia ticareti, her ne kadar basit bir mantık üzerine kurulmuş olarak görünse de aslında yatırımcının, bilinçli ve doğru bir yatırım yapabilmesi, yani bu alanda işini şansa bırakmamak için yatırım yapmayı planladığı emtianın geçmiş piyasa bilgilerini araştırması, analiz etmesi ve incelemesi gerekir. Bu bilgiler doğrultusunda siz de emtiaların hangi oranda değer kazandığını ve hangi oranda değer kaybedeceğini görebilirsiniz. Yatırım yapacağınız emtiayı seçerken uzmanlık alanınıza uygun olan ürünü seçmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Örneğin petrol ve doğal gaz sektöründe çalışıyorsanız, yatırım için petrolü seçebilirsiniz. Böylece alacağınız her haber, yapacağınız her araştırma, önünüze gelen her analiz, size yatırım yolculuğunuzda da yardımcı olacak.

Related Post