X

Bekleyen Emir Vermenin Pratik Yolları

Forex piyasasının yatırımcı dostu özelliklerinden biri emirlerdir. Anlık fiyat üzerinden devreye giren hızıyla mest eden piyasa emirleri, zarar ve kar durumunda otomatik olarak devreye giren kahraman durdurma emirleri ve anlık fiyatlar yerine daha farklı fiyatlar üzerinden işlem yapılmasını sağlayan bekleyen emir türleri… Biz bu emirler içinden bekleyen emir türlerine değinmek istiyoruz.

İşlem sırasında anlık piyasa fiyatından değerlendirme yapmak istenmediğinde, hedeflenen fiyat aralığına göre işlem gerçekleştirmeye yarayan bu emirler, belirlenen fiyata gelindiğinde pozisyon otomatik olarak açılmasına olanak verir. Bu da yatırımcının planladığı işlemi takip etme yükümlülüğünden kurtulmasını sağlar. Bu emir türleri fonksiyonlarına göre farklı isimlerde karşımıza çıkar.

İlk Adım, Emir Fonksiyonlarını Öğrenmek

Farklı özellikleri ile yatırımcının karşısına çıkan bekleyen emir türleri arasında Buy Limit, Sell Limit, Buy Stop, Sell Stop bulunur. Bu emirlerin hepsi, kullanıcısına ayrı ayrı imkanlar sunar ve fonksiyonları yönünden birbirlerinden ayrılırlar. Bahsi geçen bekleyen emir türlerini öğrenerek, işlemlerine entegre etmeyi amaçlayan yatırımcı yeni bir soruya cevap arar: bekleyen emir nasıl kullanılır?

En Kolay Yoldan Bekleyen Emir Vermek

Piyasa karşısında sürekli aktif olmanın zorluğu karşısında geliştirilen bir çözüm olan bu emirlerin kullanımı da gayet pratiktir. İşlem platformları aracılığı ile verilen bu emir, yatırımcıyı riskten koruyan basit bir adım. Öncelikle bekleyen emir girmek için kendinize fiyat seviyeleri belirlemelisiniz. Belirleyeceğiniz fiyatlar konusunda, piyasa analizleri ve yatırım stratejinizden yararlanmak adımlarınızı daha sağlam atmanızı sağlayacaktır. İşleminizdeki fiyat seviyesini belirledikten sonra, işlem platformunuzda konumlandırılan , ‘Yeni Emir’ butonuna ulaşarak ilk adımı atmalısınız. ‘Tür’ kısmının altında bulunan ‘Bekleyen Emir’e tıklamanız yeterli olacaktır. Karşınıza çıkacak bekleyen emir türlerinden birini seçerek, hedeflenen fiyat ve geçerlilik tarihini bunun için bırakılan alanlara doldurmalısınız. Unutmayın, bekleyen emir bu geçerlilik süresince aktif hale gelmezse sistem tarafından iptal edilir.

Emir Verirken Bunlara Dikkat!

Emir türlerinin hepsinde dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Emir verirken piyasa hareketlerini bilmeniz ve bu hareketlerin yatırımlarda oluşturacak etkilerini analiz edebilmeniz gerekiyor. Emir türlerinin ne işe yaradığını öğrenmeden bu araçları kullanmak başarısız işlemleri beraberinde getirebiliyor. Tepe ve dip noktalarından alım – satım yapmak, fazla kararsızlık, acelecilik, belirlenen seviyeye sadık kalmamak ve saptanan şartları sürekli değiştirmek en sık yapılan emir verme hataları arasında görülüyor.

Related Post