X

2016’da Yıldızı Parlayacak Teknoloji Hisseleri

Geçmişte kazançlı hisse senetleri deyince akla gelen sanayi kuruluşları, popülaritesini teknoloji hisselerine bıraktı. Son yıllarda teknolojik şirketlerin dev yatırımları, devasa atakları hisse senetlerine de yansıdı. Bu gelişmelerle teknoloji sektörü, en değerli hisse senetlerine sahip sektörlerden biri olmayı başardı. Bunun için Amazon ve Facebook’un büyüme hedeflerine göz atmanız yeterli.

2015 yılında, teknoloji hisse senedi yatırımları geçen yıla göre büyük bir oranda artış gösterdi. Bu göstergeler, teknoloji yatırımlarının ne kadar hızlı büyüdüğünün önemli bir kanıtı. ABD merkezli teknoloji şirketler için 2015 altın yıl oldu. Bu devlerin yer aldığı NASDAQ 100 endeksi, yıl içinde % 11 yükseldi. Teknoloji firmalarının hisseleri, 2015 yılı boyunca % 116 oranında bir artış gösterdi ve piyasa değerleri 315.6 milyar dolara yükseldi. Bu artışlar dot-com balonu patlamasını akıllara getirdi ama bu ihtimalden hayli uzak bir yatırım tablosu çizildi. Geçen yıl Amazon, teknoloji devleri arasında en dikkat çeken marka oldu. İkinci sırada yer alan Google hisseleri yıl boyunca % 47 oranında yükselirken; Facebook hisseleri % 36 oranında yükselerek üçüncü sıradaki yerini aldı. Bu harika rakamlardan ve gelişmelerden yararlanarak teknoloji hisselerine yatırım yapmanın keyfini yaşayanlar, bir hayli kazançlı çıktı.

 

Devlere Yatırım Yapmaktan Korkmayın

 

Son yıllarda yaptığı ataklarla hem kazanan hem de kazandıran teknoloji şirketlerinin 2016 yılında da hegemonyası devam edecek gibi görünüyor. Dünya devlerine yatırım yapmak sizi korkutabilir. Fakat bu korkuyu işlem kararlarınızdan uzak tutun. Eğer belli bir tecrübe kazandıktan sonra dev şirketlere yatırım yapmak istiyorsanız, önce daha küçük çaplı şirketlere yatırım yaparak tecrübe kazanın. Bu yatırımlarla elde ettiğiniz kar ile tecrübeli bir şekilde harekete geçmelisiniz. Harekete geçmeden önce, bu dev şirketlerin durumlarını ve hedeflerini çözümlemede fayda var.

 

2016’da Öne Çıkan Teknoloji Yatırımları

 

2016’nın en değerli teknoloji şirketleri arasında geçen sene olduğu gibi bu sene de Amerikan teknoloji üssü Apple bulunuyor. Apple’ın 2016 Piyasa Değeri 600 milyar dolar. Bu rakamı Google, 2016 yılının ilk günleriyle beraber 400 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile takip ediyor. 2016’da 450 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşmayı hedefleyen Microsoft ve 250 milyar dolarlık hedefiyle Samsung, teknoloji şirketlerine yatırım seçenekleri arasında parlayan alternatifler olarak görülüyor.

Related Post