X

Kaldıraç Nedir?

Kaldıraç, Forex piyasasında, küçük bakiyelerle büyük hacimli işlemler açmamızı sağlayan faydalı bir araçtır. Kaldıraç ile piyasalarda sermayenizin 10 katı kadar işlem yapabilirsiniz.

Kaldıraç, yüksek getirisiyle birlikte yüksek risk de içerir. Bu nedenle kaldıraçla işlem yaparken doğru bir risk yönetimi stratejisi geliştirmeyi de zorunlu hale getirir. Yeterli bilgi ve deneyime sahip olmadan yapılan yatırım işlemlerini fark eden SPK (Sermaye Piyasalar Kurulu) ise bu yıl itibariyle Kaldıraç ile ilgili yeni bir düzenleme getirdi.

SPK’nın Kaldıraç Tebliği

SPK tarafından Şubat ayında açıklanan tebliğ ile yatırımcıların, tüm varlıklarda azami 10:1 olarak kaldıraç kullanacağı kararlaştırıldı.

Peki Bu Kaldıraç Düzenlemesi Yatırımcıya Ne Sundu?

Kaldıraç oranı değişikliğinin amacı tamamen piyasadaki düşük sermayelere sahip, yeni yatırımcıları korumak. Yani bu kimselerin kaldıraçla kar edebilecekken, yanlış stratejiler uygulayıp ciddi kayıplar yaşamalarını önlemek. Aynı zamanda yatırımcıya teminatını tamamlama şansı sunması da uzmanlar tarafından bir şans olarak görülüyor.

Bu düzenlemenin ardından ise akıllarda yatırımcıların ve aracı kurumların bu düzenlemeye nasıl uyum sağlayacağı oldu. InvestAZ, bu konuda ilk ve tek yeniliği getiren kurum oldu ve Akıllı Kaldıraç uygulamasını piyasaya kazandırdı.

InvestAZ’den Piyasaya Akıllı Kaldıraç Yeniliği

InvestAZ, SPK (Sermaye Piyasalar Kurulu) tebliğinde yer alan kaldıraç düzenlemesi üzerine yatırımcılarının yatırım işlemlerini yönetebildikleri InvestOR ekranlarını tamamen tebliğe uyumlu hale getirdi ve Akıllı Kaldıraç uygulamasını tasarladı. InvestAZ bünyesinde InvestOR Akıllı Kaldıraç uygulamasından faydalanan tüm yatırımcılar tamamen SPK tebliğine uygun ve güvenli yatırım yapıyor.

InvestOR kullanan yatırımcılar Akıllı Kaldıraç uygulaması ile;

  • İşlemlerinde yatırdıkları tutara göre kaldıraç oranı kullanabiliyor.
  • Para çekme işlemlerinde hesaplarının kaldıraç düşüşünden etkilenmiyor. Çünkü bu durumlarda profesyonel yatırım uzmanları devreye giriyor.
  • İşlem tutarlarına göre kaldıraç oranı otomatik olarak güncelleniyor.
Related Post