X

Expert Advisor Nedir? Nasıl Kullanılır?

Expert Advisor, en yaygın online işlem platformu olan MetaTrader’ın bir eklentisidir. Expert Advisor sayesinde yatırımcılar alım satım işlemlerini otomatik olarak yapabilirler. Yatırımcının önceden belirlediği şartlar piyasada gerçekleştiği an yatırımı otomatik olarak gerçekleştirmeye yarayan bir yazılım sistemidir.

Yatırımcının önceden belirlediği şartlar piyasada gerçekleştiği an yatırımı otomatik olarak gerçekleştiren bir yazılım sistemidir. Bu yazılım sistemi, yatırımcının yerine önceden emir verilen alım satım işlemlerini yapacaktır. Yatırımcıya zaman kazandırmak ve sürekli takip sorumluluğunu hafifletmek için geliştirilmiş yatırımcı dostu olan bu eklentiye, forex işlemlerinin vazgeçilmez yardımcısı diyebiliriz.

Expert Advisor Yatırımcıya Ne Sunar?

Expert Advisor her şeyden önce yatırımcıya zaman kazandırır. Kişilerin sürekli bilgisayar başında durup, mobil cihazlardan işlemlerini sürekli kontrol etmesine gerek yoktur. Bu yazılım, piyasa şartları belirtilen düzeye geldiğinde otomatik yatırım yapar ki bu da yatırımcının fırsatları kaçırmaması için kusursuz bir yöntemdir. Expert Advisor, özellikle duygularını kontrol etmekte zorluk çeken veya finans piyasasına yeni giriş yapmış yatırımcıların kullanması gereken bir eklentidir. Yani kısaca bu eklenti, yatırımcıyı “keşke”lerden uzaklaştırır. Geriye alım ve satım limitlerini belirleyip, işlem platformlarından rutin kontroller yapmak kalır.

Expert Advisor Nasıl Kullanılır?

Dünyanın en gelişmiş yazılımlarından biri olan MetaQuotes dilinde kodlanmış bir alım-satım robotu olan Expert Advisor, kullanımı çok kolay bir ara yüze sahip. Türkçe MetaTrader işlem platformları ile de rahatlıkla entegre olan bu eklenti, bilgisayara indirildikten sonra basit ayarlamalar gerektirir. Üstelik yabancı dile sahip olmayan yatırımcılar için eklenti, Türkçe olarak geliştirilmiş. Türkçe olan bu ayarları her yatırımcı rahatlıkla yapabilir. Expert Advisor kullanmak isteyen yatırımcıların dikkat etmesi gereken tek şey, birlikte çalışılan aracı kurumun MetaTrader işlem platformuna sahip olması. Çünkü bu eklenti MetaTrader platformuna özel. Eklentinin kurulumu, basit ayarları ve çalışma prensipleri hakkında çalıştığınız aracı kurumun canlı destek hattından bilgi alabilirsiniz.

Onu Tanıdığınızdan Emin misiniz?

Expert Advisor eklentisinde yer alan yatırımlarda, zarar etmemek çok önemli. Çünkü bu eklenti pratik yatırımlar yapmanızı sağlar. Yani kararlarınızın rasyonelliği sizin elinizdedir. Finansal piyasalarda meydana gelen hareketlerin veya yatırım enstrümanlarına ait değerlerin hangi etmenler noktasında değiştiğini bilmek gerekir. Bunun sonucunda oluşan strateji ve analizlerinize göre bu eklentiye talimatlar vermelisiniz. Uygulamanın verimli kullanılabilmesi için değişen piyasa koşullarına ve mevcut stratejiye göre sürekli optimize edilmesi yani doğru ayarların yapılması gerekmektedir. Bu yüzden eklentinin kısaltmalarını, kullanımını ve mantığını doğru bir şekilde algıladığınızdan emin olmalısınız.

Related Post