YASAL DUYURU! - SABAH GAZETESİ TEKZİP METNİ

14.05.2020 09:00

Kurumumuz hakkında çıkan yanıltıcı ve asılsız iddalara haberlere ilişkin Tekzip metni ekte yer almaktadır.

Kurumumuz hakkında çıkan yanıltıcı ve asılsız iddalara haberlere ilişkin Tekzip metni yer almaktadır. Buna ilişkin tüm sorumlular hakkında yasal süreç kısa süre içerisinde başlatılacaktır.

InvestAZ - Sabah Gazetesi - Tekzip Metni

11.05.2020 tarihinde Sabah Gazetesi’nde “Müşterisinin yatırımını iç etti” başlıklı bir haberin yayınlanmış olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

İlgili haber gerçeği yansıtmadığı gibi müvekkillerim ve müvekkilim şirket hakkında kamuoyunu yanıltıcı nitelikte açıklamalar içermektedir.

Haberde müvekkillerimin şahsiyet, itibar ve saygınlığına yönelik ithamlarla kişilik haklarına ağır saldırıda bulunulmuştur. Haberde müşteki sıfatıyla adı geçen Yunus AKGÜN isimli şahıs, müvekkil INVEST AZ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. şirketinin müşterisi değildir bu husus başta SPK olmak üzere resmi makamlarca da tespit ve tevsik edilmiştir.

Yine şahsın soruşturma dosyasına sunduğu işlem hareketlerinden yatırım işlemlerini yurt dışında gerçekleştirdiği ve kendi gerçekleştirdiği işlemler sonucunda zarar ettiği anlaşılmaktadır. Bütün bu gerçeklere rağmen müvekkil şirket ve yöneticilerini töhmet altında bırakan mesnetsiz iddiaların bu sayfalara kadar taşındığı görülmektedir.

Söz konusu iftiralara karşı hukuk sınırları içinde gereken cevap ayrıca verilecektir. Yabancı yatırımcı olan müvekkillerim; kısa sürede çok büyük başarılara imza atan INVEST AZ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. gibi dünyaca ünlü bir markayı, yatırım kuruluşunu yaratmışlardır.

Sabah Gazetesi gibi ülkemizin önde gelen muteber bir yayın kuruluşunca hiçbir maddi gerçeğe dayanmayan böyle bir haberin yayınlanması müvekkillerimi ziyadesiyle üzmüş olup müvekkil şirketin faaliyet gösterdiği finans sektöründeki hassas durum göz önüne alındığında işbu tekzip metninin yayınlanması kaçınılmaz olmuştur. Bahsi geçen haberle ilgili sorumluları kınadığımızı bildirerek, gerçekleri yansıtmayan ve kamuoyunu yanlış bilgilendirici habere hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerektiğini saygılarımızla bildiririz.

ELSHAN GULİYEV, JEYHUN ABDULLAYEV, ÜMİT ARCA, INVEST-AZ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.

Vekili

AV. ALPER TOLGA CIRIK